min lördag i mat

 Något lite roligt har hänt på senaste. Jag har börjat bli lite mer matintresserad, och därför lagas det mer eget i hushållet. Jag ska kämpa mot att äta sånt som är bekvämt och enkelt, typ som mackor eller färdigmat, bara för att jag är trött när jag kommer hem från jobbet eller helt enkelt inte har lust att laga mat. Det blir ju alltid så gott om en lägger ner lite tid och omtanke vid det en lagar, så då är det klart roligare att äta med. I vilket fall som tänkte jag att vi kollar in min lördag, fast bara rent matmässigt. 
Såhär såg det ut:
 
Megasen frukost. Låg och myste i sängen i evigheter, sträckläste, och pussade Nat i pannan när tillfälle gavs. Men tills slut gick jag upp och bestämde mig för att skramla ihop något kul av det vi hade liggandes hemma.

Jag kokade mig en liten portion havregrynsgröt med kokosflingor i, som sen även pyntades med torkade bär, lite houng, chiafrön, och en klick hallonsylt. Jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar morgongröt! Och så passade jag på att äta upp ett litet gäng ostkex vi hade liggandes med, perfekt plockmat när en sitter med en bok i ena handen. Typ frukostefterrätt. 
Är på fjärde Christie-boken för i år nu, så den fick vara med på ett hörn med.

Jag äter så galet mycket blåmögelost just nu. Finns billigt att köpa i butikernas julreor. Denna är extra stark och extra god, tyvärr så kan jag bara äta den när jag är ensam i rummet, annars klagas det på stanken. Själv tycker jag bara det luktar underbart gott!


Strax innan klockan slog kväll blev det dags för lite middag. Skippade lunch eftersom jag gick upp så sent. Det är sista veckan innan lön nu, så vi försöker vara lite smarta och sparsamma, och då blir det ju såklart av att göra soppa!

Fransk löksoppa för att vara mer sepcifik. Bästa och billigaste grejen. Vi hade i två gula lökar, tre klyftor vitlök, en buljongtärning, en liten slatt torrt vitt vin, minilite grädde, och de kryddor vi tyckte passade fint ihop. Blir oerhört gott och väldigt mättande. Tips tips om en vill vara sparsam.


Först fräses löken, samt karamelliseras med en gnytta socker, sen i med lite vin och snurra runt det i kastrullen lite. Efter det hällde vi i en mugg med vatten och kastade i buljongtärningen och kryddorna. Sen är det bara att låta det stå och koka på låg värme ett tag.

Under tiden rostades det lite spontana krutonger. Borde dock ha gjort mindre bitar. Se till att knåda in kryddor i själva brödet så blir det extra smaskigt!

 Sen hällde vi i lite grädde, mixade, och serverade med riven stark cheddar på toppen. Jag hade inte tålamod att vänta tills osten smälte för att smälla av bilden, var så oerhört hungrig. Men det här är liksom bästa soppan. Så enkel att göra för bara någon krona. Och enkel att variera med. Förra veckan hade jag i rödvin och då blev smaken himla piffig. 
 
 Allt som allt- himla trevlig matdag.

scribblings on the walls
scribbler is Caroline

Wow!! Kjempefine bilder!! :)

Svar: Tack fina x
Jennifer Palmblad

2015-01-11 @ 15:32:10
URL: http://bowtiemania.wordpress.com
scribbler is Daniella 🌙

Åh, den soppan ska jag testa! Tips på önskeinlägg: dina engelska favorit-saker-att-äta-och-dricka!

Svar: Ja, gör det!Jag äter inte så mycket typisk brittisk mat. Men du borde testa pie and mash som är en Londonfavorit. Testa gå ut och ät Sunday roast en helg, med massa gravy! Och bubble and squeak kan vara rätt trevligt. Annars har jag inga direkta favoriter.
Jennifer Palmblad

2015-01-11 @ 15:55:42
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is ISA

okej. Nu blev jag hungrig! :P

2015-01-11 @ 18:30:47
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is Minlillaskrivdagbok

oj va gott :)

2015-01-11 @ 21:27:00
URL: http://minlillaskrivdagbok.devote.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0