elva gamla från anna

För hemskt hemskt längesen, det vill säga två år eller så, fick jag en lista med elva väl utklurade frågor av min fina bästa dunderhärligaste Anna. Jag svarade och sparade. Helt underbart att läsa igenom igen. Och attans så mycket som förändras på två år och attans så himla fundamentalt jag är samma Jennifer ändå. Så jag har svarat då och jag har svarat nu. Och den här gången får alla se.

1. Vad får dig att somna?
Oftast långa arbetspass, fysisk utmattning från att springa runt som en tok hela dagarna i ända & i de absolut bästa fallen; ett par öl, massa dans, trevliga konversationer in på småtimmarna & en söt pojkes andedräkt mot min nacke.
För mycket men attans så roligt jobb följt av en oändligt tråkig tågresa hem då jag aldrig har tålamod att vänta länge nog tills jag får krypa ihop i bästa famnen och bo där hela natten varje natt. Alltså åh, har aldrig älskat att somna så mycket tidigare.

2. Om du fick byta liv med en karaktär i en TV-serie, vem skulle du byta med då?
Jag skulle inte vilja byta med någon specifik karaktär, utan hellre få vara en helt ny egen karaktär i This Is England '86. Tänk att få festa med Smell & Milky, spela fotboll i stuprörsjeans & Docs & helst av allt hångla med Woody tills jag blir tokig. Dessutom tror jag att jag hade passat rätt bra in där. Så det säger vi.
Jag vill hemskt gärna gå på äventyr med Finn i Adventure Time, äta tusen av världens bästa lunchmackor med magiska Jake och jamma basslingor med vampyrdrottningen Marceline när tillfälle ges. Den smartaste, coolaste och mest progressiva serien för barn jag sett i mitt liv där våta pojkdrömmar i tidiga tonår diskuteras och ingen rycker på axlarna när en byter ut 'han' mot 'hon' i talform om andra karaktärer. Behöver mer av här i världen!

3. Det ultimata drömresemålet?
Definitivt & tveklöst en tågresa upp till Edinbrough. Gå på rundvandring längst smala smågator & fika på J K Rowlings skrivarcafé. Sen skulle jag ta mig till en schysst pub & bara lyssna på alla underbara människor som sitter & pratar skottska, vilket banne mig är det vackraste jag vet. Den dialekten gör att det kittlar i tåspetsarna & gräver hål i mig, fast på ett fint sätt. Sen sklulle jag dra till Glasgow en liten runda & hänga på Sauchiehall St. 
Jag vill bara fortsätta min kärleksaffär med den lätt avlånga skönheten som är mitt UK. Promenader i Brighton, billig öl i Sheffield, maratonnätter i Manchester, kameradagar i Portsmouth och tusen soluppgångar i Aberdeen. Ge mig allt, ge mig nu!

4. Du kan ändra allas inställning till något; vad väljer du & varför?
Tolerans. Jag vill att folk ska kunna uppskatta de som de inte kan förstå, istället för att se ner på, ignorera eller förlöjliga det. Vi är alla så fruktansvärt olika med olika upplevelser & drömmar. Klart som attans att vi aldrig kan komma att förstå varandra helt ut, men att uppskatta skillnaderna & vara lite mer öppensinnad skulle aldrig skada. Detta gäller även mig själv.
Jag önskar att vi alla la märke till och uppskattade skönheten i de tusentals små detaljer som gör vardagen lite extra underbar. Latte art, en glad busschaufför som hälsar 'hej hej', att få höra 'men välkommen tillbaka' på sitt favoritfik, musik man gillar som hörs ut på gatan genom öppna fönster och toalettklotter som hojtar 'feminist javisst!' och 'men alltså jag älskar doftspåren hans läppar lämnar i min hud'. 

5. Vilken maträtt skulle du kunna äta i resten av ditt liv?
Min morgongröt! Äter havregrynsgröt med granola, mjölk & sylt varje morgon. När jag börjar jobba extra tidigt & har lunch medan de fortfarande serverar frukost i krokarna brukar jag gå bort till mitt gamla jobb & köpa en bägare gröt till lunch. Mina arbetskamrater tycker jag är lite tokig, men det är nog banne mig det godaste jag vet.
Alltså jag skäms lite men ost. Röd Leichester, prickig blå, mjuk brie och stark cheddar om och om igen till kanske ett gäng kex eller lite karamelliserad lök. Mums!

6. Om du var ett djur, vilket?
Jag skulle tveklöst vara en liten brittisk räv med vit svanstipp som ligger & steker i solen på en bakgård om dagarna & hänger bland bins bakom nattklubbar om nätterna.
Har blivit himla hundförtjust på senaste. Helst vill jag bo i en liten stuga med en örtträdgård som aldrig tar slut på baksidan och snirkliga små gångar som leder till vackert ute på brittiska landsbygden. Jag har långa ben och kanske är det någonstans i Costwalds där jag får smulor av äppelpaj från det lokala bageriet och är bästis med alla ankor i den närmsta dammen. Plus att få sova i fotändan i en säng fylld med fluffiga täcken. Drömlikt ju.

7. Din mest ologiska förälskelse?
En natt/morgon utanför grindarna till Hyde Park. Vi röker tonvis med roll up's, pratar om Elliott Smith & kysser varandra torra om läpparna. Vi sågs bara i två veckor, men ändå föll jag så handlöst att jag fortfarande inte riktigt vet vem jag är längre. Försöker gå vidare.
London. Du kostar en och en halv förmögenhet och är långt ifrån många vänner. Du har hemsk rusningstrafik och alla dina lägenheter antingen möglar eller drar från fönsterna om vintern. Det bor folk i vartannat gathörn som jag går förbi på väg till jobbet och det är omöjligt att cykla utan att få ett nervöst sammanbrott. Ändå längtar jag efter dig, dag som natt. Och du är nog mitt livs kärlek trots allt.

8. Vilket årtionde under 1900-talet hade det snyggaste modet?
1930-talet! Finger waves, höga midjor, rött läppstift... vad mer kan man önska sig? Ser jag Atonament en gång till måste jag locka håret rent tvångsmässigt.
Helt ärligt är jag så jävla glad i att finnas just nu. Hipstermän och pastellhår gör mig så glad. Vi är allt bra coola ändå.

9. Ett äventyr att längta till eller en trygghet att komma hem till?
Det är konstigt, för om någon hade frågat mig det här för mer än två år sen hade jag sagt en trygghet att komma hem till. För det är vad jag alltid har velat ha, vad jag alltid funnit vilktigast i mitt liv. Men tid & upplevelser förändrar en & idag kastar jag mig hellre ut i något okänt & vackert tilltalande än kommer hem till en lugn kopp thé & rutiner. Det kommer jag ha så mycket tid till att göra sen ändå tänker jag. Men för mig, just här & just nu, finns det ingenting som lockar mer än ett äventyr. Ingenting.
Och två år senare? Jag vill ha alla äventyr åter igen, men jag har klurar ut en stor del av mitt liv och jag vet vad jag vill komma hem till i resten av mina dagar. Så båda. Det är okej att vara girig med upplevelser och trygghet.

10. Om ditt liv hade ett soundtrack, vilken låt skulle vara den mest spelade?
På en måndag skulle det vara New Slang med The Shins, för om man ska börja ett nytt liv, vilket man gör varje måndag, ska man göra det till den låten.
På en tisdag skulle det vara You've Got The Love med The XX feat Florence Welch, för den ger mig ny energi & plockar upp mig när det bara är rutin efter rutin.
På en onsdag skulle det vara The Cave med Mumford & Sons, för det är lugnt & vackert, precis vad man behöver mellan alla svängar.
På en torsdag skulle det vara What Difference Does It Make med The Smiths, för torsdagar är en blandning av absolut utmattning & en längtan.
På en fredag skulle det vara Beg Steal Or Borrow med Babyshambles, för att jag kan inte vänta.
På en lördag skulle det vara Brainstorm/I Bet You Look Good on The Dancefloor med Arctic Monkeys, för då vill jag absolut bara en sak.
På en söndag skulle det vara Skinny Love med Bon Iver, för då fylls jag av nostalgi, ångest & allt annat som gör att man inte kan vänta tills det är över, eller tills man får gå vidare. 
Gorillaz, Lorde, Yann Tiersen, London Grammar, Jake Bugg, Lily Allen och Damon Albarns album som är bara han och bara helt fantastiskt.

11. Hur skulle den ultimata baren se ut & vara?
Takterass med tokigt bra utsikt över London där solen steker & askfaten är enorma krukor. Färgglada lampor som tänds när det blir mörkt & små lustiga hittepådjur som gömmer sig i ett par växter. Sen kan man gå in & hitta stora mysiga mörkröda soffor som man kan krypa upp i & prata bort en tmme eller två med en total främling eller en bästa vän. Musiken dunkar ifrån ett dansgolv, men aldrig så högt att man måste skrika. & dansgolvet är litet & spontant, för ingen kan stå stilla när någon drar igång gamla The Strokes-låtar & det finns en DJ med massa lockigt hår som alltid lyssnar på ens önskningar. Kanske finns där ett önsketräd, så kan man skriva sin låt på en lapp, knyta fast den & sen dras lapparna en efter en under kvällen. Bakom baren står det pojkar man blir förälskade i när de ler mot en, vilket de alltid gör & flickor med färgglatt nagellack som kallar en 'love' när de tar ens beställning. & ute på gatan finns det en rökruta med små franska bord & stolar & det spelas alltid Serge Gainsbourg på låg volym hur en gammal & knackig högtalare. Toaletterna är fyllda med gammalt klotter från folk som skriver att de älskar dig, Amy Winehouse & att en gång blev de kära just & precis där du står nu. & ingen jävla toalettdam som ger en tvål & vil ha en pund i dricks, för det ger mig bara ångest. Sen är det ju fullt av folk som är vackert & charmigt så man aldrig någonsin vill gå därifrån. Men det behöver man knappt, för man bor ju i kvarteret intill & där är det alltid efterfest tills solen står högt på himlen.
Yeah, what she said ❤️

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

åh, himla fint att du hade den sparad.

2014-07-04 @ 06:31:45
URL: http://daniellachanelle.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0