En Londonhelg som exponeringsterapi

Okej, det är inte måndag, men det har ju blivit lite hatting med bloggning senaste månaden ändå, så det funkar lika bra med ett tisdagsinlägg tänker jag! Häng med, för nu ska vi snacka om min Londonhelg:
 

I lördags vid lunchtid tuffade mitt tåg in på St. Pancras i centrala London. Det var regnigt så som det liksom bara kan vara i England. Fast på en dubbeldäckare på väg att träffa några av sina bästisar gör ju inte det så mycket. Jag var mest bara glad. Och lite nervös. För sån är jag liksom.
 
Vi hade en grymt härligt kväll (utan kamera) som började på Mimi's jobb i en bar i Covent Garden och slutade till tonerna av önskelåtar på Shackelwell Arms i Dalston. Så jävla bra. Vi tog en falafelrulle vid tretiden och traskade hem, nöjda som få.


Söndag är ju klart marknadsdag om en är i London. Särskilt om en är där och hälsar på, för då får en ju se till att planera sin tid noga och inte slösa på sånt som tupplurar och TV-tittande (vilket vi gjorde hela söndag kväll, men men). Fast när det än var dagsljus ute så drog min bästa Mimi med mig längst Kingsland Road för att fynda skatter.

Först var vi inom Beyond Retro som hade världens rea. Trots att priserna var pangbra så var dock inte kläderna det, och vi gick båda därifrån tomhänta. Härnäst skulle vi till en pop up marknad för att rota runt bland smått och gott i alla kategorier.


Jag hade förresten byxor på mig! Har inte hänt på tusen år.

Hej östra London, så himla inkluderande och hippt. <3
Pryljakt! Jag kom därifrån med en gammal karta och ett ännu äldre sykit. Så himla random, men det är just det som är fint med marknader- en vet aldig vad en kommer att hitta.

Nu var klockan en bit in på eftermiddagen och vi hade kurrande magar som inte ens fått någon frukost än. Illa illa. Som tur var så visste vi precis vart vi skulle ta vägen för att bota detta.


FED by water ligger mitt i Dalston och är ett litet italienskt ställe som har en vegansk meny och en "vanlig" meny. 

Varken jag eller Mimi hade varit där innan, men vi greppade de gröna menyerna och bläddrade genom ett flertal sidor av pastarätter, pizzor, sallader och efterrätter. Känns som världens lyx att kunna göra det!


Vi beställde båda in pizzor med fuskost och fuskkött. Alltså åh. Jag bara satt och "åh"-ade mig i typ en halvtimme medan Mimi åt hela sin pizza i rekordfart. Jag var mätt efter halva men vill inte sluta äta. Ja, ni vet känslan. Det var för gott för att låta bli liksom.

En kaffe på det! Nöjd med livet.

Verkligen jättemysigt ställe. Rekommenderar hundra gånger om. Har redan bokat in ett bord till min födelsedag i mars!

Jag skulle egentligen tagit tåget hem söndag kväll, men hade så mysigt att jag stannade över en natt till. Det var så fint att få hänga med mina fina så som vi gjorde när vi alla bodde ihop. Bara prata om allting, bra eller dåligt, dricka god öl och bara ro om varandra. Ska se till att jag åker ner oftare, det är ju trots allt bara två timmar med tåg.
 
"Jaha, så festa och äta gott under en semesterhelg kan du, men är du inte sjukskriven eller hur var det nu?" tänker ni kanske. Det är ingen fara, jag har fått höra det många gånger tidigare med. För visst är jag sjukskriven än. Jag är inte tillräckligt bra för att jobba. Sånt är läget. Men en stor del av det som jag behöver ta itu med och få att funka är mitt sociala liv. Jag behöver ut och exponera mig för den där läskiga verkligheten som lurar utanför ytterdörren. Jag behöver möta min ångest och lära mig att det går att överkomma den. Och det gör jag, bit för bit. Det är inte influensa jag har, eller ryggskott. Inte ens halsfluss faktiskt. Så att min resa till välmående inkluderar helt annat än stora koppar thé, vila och antibiotika är bara logiskt. Folk får acceptera det, att jag försöker skaffa mig ett liv värt att leva trots att jag inte mår bra.
 
 
Jag ville bara säga det. Mest för mig själv kanske.
Lite för onödiga kommentarer jag fått tidigare.
 
Ha en grymt fin tisdag nu. Vi hörs igen i början på nästa vecka. 
Puss!
 
 

scribblings on the walls
scribbler is Hanna

Ser så himla fint ut!

2016-02-23 @ 19:26:33
URL: http://her.blo.gg
scribbler is Malin

Men så kul att höra ifrån dig! Och LDN-helgen ser ljuvlig ut. Heja heja heja med exponeringen :)

scribbler is Andrea

Ser så himla mysigt ut! Åker själv till Manchester i sommar, kanske klämmer in London också :D

Svar: Varför inte?! Jag gissar att det inte borde ta mer än tre timmar med tåg däremellan.
Jennifer Palmblad

2016-02-24 @ 16:36:29
URL: http://tokyojune.blogg.se
scribbler is Emilia Åkerberg

Åh va mysigt det låter och åh va mysiga bilder!! Älskar London <3 Kram! :)

Svar: Det var helt underbart. Längtar redan tillbaka!
Jennifer Palmblad

2016-02-24 @ 16:43:41
URL: http://akerbergs.blogg.se
scribbler is Linda HolEriks

Ser riktigt fin ut! Jag skulle också vilja åka till London.

Svar: Jag tror att London är bra för välmåendet. Jag har alltid tårar i ögonen när tåget rullar in.
Jennifer Palmblad

2016-02-24 @ 16:43:46
URL: http://holen666.blogg.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0