Vad är ens Yankee Candle?

Tjohoo,
 
Jag vet inte hur stort Yankee Candle är i Sverige, men det är relativt vanligt att höra om här i Storbritannien. Ja har dock aldrig riktigt fattat grejen. Det är ljus, doftljus. Dyra sådana. Äh, jag köper hellre billiga färgglada blockljus i lågprisbutiker. Tills nu.
 
Jag fick rejält höstspunk för ett tag sedan och ville att världen skulle dofta precis som mina drömmigase höst-associationer. Så jag klickade mig in på eBay och letade reda på lite ljus. Av en slump blev det Yankee Candle. Varför inte, tänkte jag? Kanske kunde vara något. Och snart så kom ett stort paket och knackade på dörren hos mig. 
 
 
Så var jag fast. Dessa glasburkar med fint färgat vax i är helt förtrollande. Kanske är det för att jag aldrig köpt doftljus av någon vidare kvalitet tidigare, men denna upptäckt tog mig verligen med storm. Jag tände mitt första ljus och sniffade glatt på det. Mmm... himla gott. Men efter ett tag märkte jag hur hela rummet fylldes av av en mäktig talldoft. Lyckan! Jag visste inte att doftljus kunde vara så intensiva och sprida sig så bra. Som att bo i en hemlig liten skog, fast sittandes under en filt på en mjuk soffkudde. tack, ja tack.
 
 
Det tog mig inte många dagar innan jag gick till Nottinghams lokala Yankee Candle-butik, i det stora köpcentrat mitt inne i stan. Victoria Centre heter det, för er som är nyfikna. Och där inne fick jag trängas med halva East Midlands befolkning kändes det som. Alla gick runt i sin egen lilla värld och drog in djupa andetag från glasburkarna på hyllorna. Små läten av välbehag ekade i varje hörn. Och oj vad jag velade. Vad skulle jag testa härnäst? en kaffedoft? Någonting snartlikt ett sött bakverk? Ett ljus med halloweentema? hade jag kunnat hade jag packat på mig mer än vad som går att bära. En kan väl drömma...
 
 
Istället så fastnade jag för ett litet sött ett som hette Cinnamon Stick. Hej, hösten! Helt fantastiskt sött blandat med kryddigt som jag så gott som varje dag fyllt vårt vardagsrum här hemma med. Stackars Nat har dock erkänt att kan inte tycker kanel är gott (vem tycker inte kanel är gott?!), så han har rynkat på näsan när han varit i i samma rum. Men jag får inte nog. Åh, så himla gott! Och tänk er, av ett sånt litet ljus får en ut 25 - 40 timmar av god doft. Inte illa!
 
 
Härnäst la jag bud på ett som jag tyvärr inte sett här i UK  på eBay igen såklart. Spicy Pumpkin... jag var ju tvungen. Kan det bli mer höstigt, kan det bli mer jag? Den kommer hem till mig i helgen och jag längtar! Och den passar alldeles perfekt med en pocketbok och och en pepparkakslatte strax innan läggdags. Åh, ge mig lördag nu!
 
Snart var jag tillbaka i butiken i Victoria Centre igen och sniffade runt. Denna gången hade jag inte siktat in mig på någon särskild doft utan ville egentligen bara upptäcka en massa nytt. Jag kom snart på att det bästa sättet att göra detta på var att köpa hem flera mindre ljus innan jag bestämde  mig för att inverstera i ett stort. De är ändå ganska så dyra, från ca £8 för ett litet (Cinnamon Stick som jag har här ovan) och ca £17 för ett mediumstort (Christmas Garland här ovan). Jag plockade då på mig fyra småttingar för att testa mig fram lite. Det blev dessa dofter:
 
Christmas Cookie, Cranberry Ice, Gingerbread Maple, och Tarte Tatin.
Efter förfrågan från Nat blev det ganska så mycket bakverksliknande dofter. Och åh så himla mysigt vårt hus kommer dofta hela vintern nu! 
 
Använder någon av er Yankee Candle? Vad tycker ni i så fall? Har ni några favoriter?
 
 

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Ääälskar Christmas cookie och deras gran-version (som du har). Annars köper jag bara på mig deras melt wax, £2 för en halv veckas doft.

2015-10-21 @ 19:30:04
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Chessie

Omg måste köpa hahah! Det doftljuset jag har nu luktar liksom ingenting alls när man tänder det :( x

Svar: De här är dyra men det doftar fortfarande i vårt vardagsrum en timme efter att jag släckt ett av de små ljusen! Så himla bra.
Jennifer Palmblad

2015-10-21 @ 19:55:06
URL: http://nouw.com/chessiemabelle
scribbler is linda

jag använder värmeljus i sån där grej som man värmer olja(blandat med vatten) för att det ska dofta helt underbart i lägenheten :D är besatt av ljus, så om jag skulle ha massa doftljus så skulle det dofta av sååå många grejer :P

2015-10-21 @ 21:19:48
URL: http://dalvana.blogg.se
scribbler is henrietta

åh hade helt glömt dessa ljus! förra vintern köpte jag två små juliga yankee candles från en liten butik när jag var i sundsvall över dagen. minns att det doftade otroligt och jag tände dem varje dag! önskar att det fanns att införskaffa här i min lilla stad men får kanske göra som dig och beställa från nätet ^^

Svar: Hej!
Jag är helt fast i dessa doftljus nu. De flesta kan jag gå in och kika på här i stan, men det finns en del som inte säljs här så då är det ju tur att internet finns. eBay är min bästa vän!
Jennifer Palmblad

2015-10-22 @ 09:30:48
scribbler is Amanda

Har funderat på att köpa men dom är ju så himla dyra! :(

Svar: Köp ett litet och testa! De ska dessutom räcka galet länge! Det mediumstora jag har brinner i 65-90 timmar!
Jennifer Palmblad

2015-10-22 @ 17:19:52
URL: http://momentswithme.blogg.se
scribbler is Michelle

älskar yankee. älskar din blogg.

Svar: Men du! <3
Jennifer Palmblad

2015-10-25 @ 17:16:09
URL: http://michibelle.blogg.se
scribbler is Embla

alltså ÄLSKAR att tända sånna ljus och ba få hela rummet att lukta jul<33

2015-10-27 @ 12:17:16
URL: http://sotvatten.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0