Sminkdagbok

Jag tycker smink är hur kul som helst. Jag testar gärna nya produkter och tycker om att göra mig i ordning vid många tillfällen. Ibland bär jag smink till vardags, ibland inte. Jag försöker låta min hy vila lite emellanåt, andas utan tilltäppta porer. Men när jag sminkar mig tänkte jag visa lite vad det är jag gör.
 
Vi börjar med något som är så himla himla viktigt: hudkräm! Jag har använt hudkräm i ungefär ett halvår nu och kan inte tänka mig att vara utan det. Jag använder såklart LUSH - surprise surprise. Jag har precis bytt från Vanishing Cream till Skindrink då min hy behöver lite extra skydd under vinterhalvåret. Jag lägger ett ganska så tunnt lager över hela ansiktet efter att jag tvättat det varje morgon. Sen låtar jag det sjunka in i kanske tio minuter innan jag börjar sminka mig. Jag har fått så många kommentarer om hur fin min hy ser ut sen jag började med detta och jag känner själv verkligen skillnaden. Ett tips är att om en är osäker på vilken hudkräm som passar ens hy bäst så be om att få hem lite tester! Jag provade Skin Shangri La i tre-fyra dagar och sen Skindrink lika länge. Då kunde jag tydligt se vilken som passade mig bäst! 
 
Detta är typiskt sett det smink jag använder. På bilden finns foundationmousse, matt puder, contouring kit, ögonbrynsfärg, och ögonskugga, ihop med lite penslar. Detta är det mest basic produkterna jag använder. Contouring är dock något som jag bara testat en kortare tid, och ännu känner mig ganska så osäker på. Jag använder ett billigt kit just nu, men tänker att jag ska köpa Anastasias puder inom en snar framtid.
 
Men jag tycker det är kul att märka ut drag i ansiktet på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Tycker det är lite fint. Ser inte så tokigt ut, eller hur?
 
En ganska så ny pryl som jag älskar är Anastasias Dip Brow Pomade. Det sitter jättebra hela dagen, och jag tycker att det täcker precis så som jag vill det ska göra. Hurra!
 
Jag tycker om tjockare ögonbryn... vilket jag tyvärr inte har av mig själv. Så att måla i dem ramar in ansiktet bra, och jag är himla glad över att kunna göra det. Som ni ser målar jag ganska så mycket mörkare än färgen på mina egna hårstrån. Jag gillar att det matchar min hårfärg, därav nyansvalet. Fast jag funderar på att köpa någon nyans blekare nästa gång. Vilket lär bli om typ ett år för min miniburk Dip Brow verkar räcka för evigt!
 
Detta är en annan ny pryl som jag fallit för - Lime Crimes Velvetine läppstift.
 
Det är ett flytande läppstift som en applicerar som ett läppglans. Och ganska så klickt stelnar det. Inte på ett obehagligt sätt, utan snarare som en sammetsliknand yta - därav namnet gissar jag. Färgen jag har här heter "wicked" vilket ju inte går att motstå!
 
Färdigsminkad! Notera dock att jag sitter i en annan del av rummet här än på de tidigare bilderna, vilket gör att jag inte ser lika blek ut här. Jag har kletat bronsaktig ögonskugga runt ögonen med. Det var allt! Känner mig lagom upppiffad och fin. Jag är dock fortfarande ganska så ovan med färg på läpparna, men jag försöker vänja mig vid att ha det. 

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Du är så magiskt vacker. X

Svar: Men du, söt x
Jennifer Palmblad

2015-10-17 @ 17:37:31
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Matilda

Gud så snygg du är!!

Svar: Men åh, söt du är! Jag kikade in på din blogg och blev himla inspirerad förresten. Älskar den lilla marmorklädda biten du fotar på!
Jennifer Palmblad

2015-10-17 @ 21:30:41
URL: http://ttilles.vione.se
scribbler is Thea

HUR SNYGGT LÄPPSTIFT???? Blir alldeles till mig ju.

(Och ja, du med såklart, men det var ju så himla obvious att det kanske inte ens behövde skrivas. Snygg alltså)

Svar: Jag älskar nyansen, det är den perfekta blandningen nyansen av mörkrött!ps. du är söt!
Jennifer Palmblad

2015-10-17 @ 23:32:36
URL: http://kaffeochthea.blogg.se/
scribbler is Tina

Tack för tipset, jag måste prova skindrink!

Svar: Gör det! Den är dessutom en av de billigare hudkrämerna de erbjuder. Inte fel :)
Jennifer Palmblad

2015-10-18 @ 11:14:09
URL: http://tinasfoodinspiration.blogg.se
scribbler is henrietta

SNYGG! och vad häftigt, tycker ögonbrynen ser så naturliga ut? liksom som att du har rätt kraftiga ögonbryn redan innan och bara har fyllt i dem lite? fränt. ^^

Svar: Tack! Här har jag målat brynen ganska så rejält. Men jag målar lite utanför de bryn jag har. De är lite klena för min smak, hah!
Jennifer Palmblad

2015-10-19 @ 09:01:46

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0