mitt bloggliv

 
Hej!
 
Efter att ha klurat lite på att börja skriva här igen så blev jag lite sugen på att titta tillbaka i tiden, långt långt tillbaka i tiden. Till 2007 rättare sagt, då jag skapade min första blogg. Den hette "hellobenjamin" och var en uppföljare till skunkdagboken som jag var så himla förtjust i under mina tidiga tonår. Lite såhär såg mitt bloggande ut då:
 
 
En nyss nittonårig Jennifer dricker isthé på ett torg i Stockholm under en minisemester där med min dåvarande pojkvän och polare. Jag tror vi var där för att se Nine Inch Nails... eller något annat internationelt som inte besökte lilla Skåne. Bloggar började precis växa sig stora i Sverige och jag ville såklart vara med. Jag skrev om kläder från Monki och Weekday som jag ville ha, la upp fotografier på fester min kompiskrets hade, och delade med mig av min småstadsvardag. Det känns som ett helt annat liv när jag kikar på det nu. Bisarrt.
 
 
Mycket av min tid spenderade jag med det där eviga ungdomsproblemet att klura ut vem jag var. Vem jag skulle komma att bli. Och det var svårt, för jag visste inte alls vem jag ville vara. Efter många år inom barnpsykiatrin blev jag som myndig diagnostiserad med borderline personlighetsstörning och fick gå i behandling på heltid. Jag var ofta förvirrad och förtvivlad, och kände att livet var sådär fruktansvärt orättvist och jag skrev av mig en massa i bloggen om det. 
 
Allt var inte dumt; långt ifrån! Jag såg alltid fram emot mina somrar mest, då det var dags att åka runt land och rike, och gå på festival. Jag minns att jag brukade spara hela året för att få ihop till allt som kostade under somrarna. Ni ser högen av festivalarmband jag har på bilden här ovan. Gick med dem i flera år tills de blev jätteäckliga och jag fick slänga dem allihopa. Men fan vad bra grej att spendera pengar på egentligen. Jag har så fasligt många superbra minnen från tokigheter och festivalhyss jag hittade på. För att inte tala om alla makalösa band och artister jag lyckats se genom åren. Hade jag varit sexton igen hade jag inte gjort det annorlunda!
 
 
Jag bodde ihop med mina bästa vänner i en tvåa. Vi hade ständigt folk på besök och kallade det för "kollektivet mumindalen". Där tittade vi mest på gamla svartvita franska filmer, stickade och drack thé, samt drack vin. Det var ärligt talat bästa stället att hänga på. Var och varannan helg hade vi fest med ett kul tema, vi åkte på små utflykter ihop, och bara allmänt trivdes i varandras sällskap. Om jag blundar riktigt hårt kan jag fortfarande känna hur det var att sitta och kedjeröka på balkongen iförd en jättestor hemma stickd tröja som inte var min. Det var jävligt bra. 
 
Vi hoppar framåt i tiden lite. Kanske till mitten av 2009 ungefär. Jag började bli rastlös. Kunde inte med att sitta still hemma. Jag reste en del i Sverige och bloggen fick följa med. Så ofta som jag kunde drog jag ut med folk i Malmö eller Lund, eller hälsade på människor i Göteborg eller Visby. Bloggen växte sig större och vänskapsband började knytas lite löst. Jag träffade människor jag bara mött i textformat tidigare. Det pirrade alltid så mycket i magen. Behandlingen gick framåt och jag började tänka på vad jag ville göra i framtiden. Sen blev jag frustrerad för att framtiden var så långt bort. Och då flydde jag åter igen genom bloggen, genom resor, genom vänner, genom materialla ting, och genom fester.
 
 
Under 2010 klurade jag ut vad jag ville göra: jag ville flytta till London. Jag var tvungen att flytta till London. Det kändes verkligen som att om jag inte kommer dit så går jag under. Jag började spara ihop pengar; bland annat genom att sticka halsduksrävar och sälja. Genom bloggen sålde jag även fotografier och efter många månader hade jag äntligen en ganska så bra summa och var redo att ge mig av.
 
Det blev sen sommar 2011. Jag klippte pottfrisyr med långa längder undertill för jag tyckte det var coolt. Jag visste att mindre indie ikoner som hängde i Camden hade det så. Typs säm,sta frisyren någonsin, men jag älskade det. Och så flyttade jag. Både från Sverige och från hellobenjamin.
 
 
Sen damp jag ner i östra London och allt förändrades. Isolated Youth skapades, men jag hade inte bredband på 9 månader, så alla mina stora planer för bloggen bara rann ut i sanden. Vilket är så tråkigt, för när jag tänker tillbaka på det så hade jag så himla mycket jag ville dela med mig av. 
 
 
När jag väl bosatte mig på en plats där jag kunde komma åt internet på daglig basis och även skaffade en smartphone så satte jag igång igen, men jag mäkte snabbt att med frånvaron så hade jag tappat många läsare. Jag har alltid gillat att bloggen är ett medium där alla kan vara delaktiga om de väljer att vara det. Bloggare följer varandra, läsare lär känna en. Det är det som gjorde det så himla roligt. Och när jag startade upp igen så hade jag gått från ett par tusental som besökte min lilla värld varje vecka till kanske bara några hundra sidvisningar om dagen. Jag tappade lite självförtroende, och bloggandet blev sporadiskt. Jag tvivlade på min plats som internet girl of the world.
 
 
Och nu är vi här, slutet av 2015. Jag bor i Nottingham med min partner och vår hund. Jag jobbar 7-15 på vardagar, och gör lite smått och gott på min lediga tid. Och nej, jag vet inte om det jag vill skriva här kan vara så enormt intressant för någon annan än mig själv och möjligtvis de som känner mig väl. Men sak samma - jag skriver ändå! Och vill ni som läser vara med och göra det här till en interaktiv plats så blir jag jätteglad. Glad som på bilden typ. Så då börjar vi igen. 
 
Vi får se vad det blir av det den här gången.

scribblings on the walls
scribbler is mallan

bra tycker jag! började läsa din blogg 2007.

Svar: Men va, allvarligt?! Jag blir helt mållös nu 😧
Jennifer Palmblad

2015-10-10 @ 21:56:06
scribbler is Daniella 🌙

Då har jag läst din blogg i snart sex år då. Känns knäppt att ha följt någon så länge, vet mer om ditt liv än flera av mina kompisar jag umgicks med varje dag.

Svar: Det är samtidigt det som jag tycker så himla bra om med bloggar, att vi går chansen att se in i en, om än modifierad, bit av en annan människas liv. Kanske någon vi aldrig hade haft chansen att lära känna annars. Bloggar ❤️
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 01:05:01
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Chessie

Så glad att du är tillbaka! Känns liksom lite bättre att kunna kika in här och läsa om ditt liv när vi inte bor i samma stad längre.
Min psykolog har en teori om att jag har borderline också btw. Vi får se. x

Svar: Hej! Jag vet vad du menar. Bless the internet!
Om du får diagnosen så var behandlingen spm jag gick i helt livsomvändande. Jag var visserligen inte alls lika funktionell i samhället som du är (jag kunde inte ha fasta rutiner, självskadade, kunde inte jobba/plugga) men jag måste ändå tipsa om den om det blir tal om något i den stilen. Det heter DBT och är upplagt över minst 2 år. Men den är verkligen anledningen till att jag kunde flytta, skaffa jobb, och umgås någorlunda normalsocialt. Fast vad jag vet så är den enbart för borderline, så en diagnos behövs.
Hoppas ni kommer fram till något bra ändå som kan hjälpa dig på fötterna.
Förresten är jag i London 20-22 november. Säg till om du är där då! x
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 03:19:36
URL: http://nouw.com/chessiemabelle
scribbler is henrietta

åh vad roligt att du tänker börja skriva här igen! har tittat in här lite titt som tätt för att se om du lagt ut något och nu hade du det! så pepp! jag har följt dig sen hellobenjamin. jag och min syster var helt hänförda av dig minns jag.

Svar: Men åh, så roligt att höra! Känns så himla roligt för mig att jag fortfarande kan ha någon form av relation till de som varit med så länge. Hur fantastiskt är det inte egentligen?
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 09:36:04
scribbler is Josefin

Ja, herregud. Har nog också läst din blogg väldigt länge. Typ fem, sex år?? Tiden är märklig. Och!! Läppstiftet på sista bilden klär dig såååå bra!

Svar: Men eller hur, tiden bara springer sin väg! Jag är jättedålig på läppstift egentligen, men jag har hittat ett som jag verkligen gillar nu, så jag kör på det!
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 11:34:00
URL: http://josensson.blogspot.com
scribbler is Skogsraah ☾

Intressant läsning :)

2015-10-11 @ 12:53:00
URL: http://skogsraah.se
scribbler is linda

kommer ihåg att jag läste din blogg när den var hellobenjamin, helt otroligt att det var så länge sen.

Svar: Fyra år sen hellobenjamin tystnade. Det är helt sanslöst. Jag tappade hakan lite när jag gjorde detta inlägget.
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 14:26:47
URL: http://dalvana.blogg.se
scribbler is Matilda

Jag har också följt sedan hellobenjamin! Känns inte som att det var så länge sedan du bytte till den här, men oj det var det.

2015-10-11 @ 16:31:31
scribbler is Alexandra Westin

Du va mig en tjusig dam iaf, trevligt och läsa någon annans livsresa ^^)

Svar: Tack! Kul att du kikade in här!
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 18:59:11
URL: http://bettybooze.blogg.se/
scribbler is Malin

Jag följde hellobenjamin, och vet att du var en av mina favoritbloggare sisådär 2008/2009. Helt makalöst att det är så otroligt länge sen nu.

Svar: Men åh, vad roligt att höra. Känns som att jag har mycket att leva upp till :)
Jennifer Palmblad

2015-10-11 @ 21:41:09
URL: http://cestquedevivre.blogg.se
scribbler is jore

åh, så kul att kolla tiilbaka!

Svar: Ja, jag tänkte att en snabb tillbakablick kunde vara på sin plats. Det var så himla konstigt bara att kika tillbaka till 2007... jag kunde inte riktigt förstå att det var så längesen.
Jennifer Palmblad

2015-10-12 @ 06:56:42
URL: http://www.jdfoto.blogg.se
scribbler is Ellie

Vet inte hur jag hittade din blogg men sedan typ 2010 har du i alla fall varit min Internet girl of the world. Shit pommes frits vad tiden går.

Svar: Men åh, du alltså ❤️ hur fin är du inte?!
Jennifer Palmblad

2015-10-13 @ 15:06:31
scribbler is malin

jag läste dig också när du var hellobenjamin och följde dig i början av isolatedyouth-tiden. men det var nog tiden med knappt internet för jag slutade prenumerera. men nu är jag verkligen sugen på att börja följa dig igen! jag älskar dina historier och dina finurligheter. och jag gillade verkligen den här sammanfattande listan! tiden går så fort <3

Svar: Men hej! Kul att du hittat tillbaka! Det är så himla roligt med folk som hängt med så länge. Känns som att blogga för gamla polare då nästan!
Jennifer Palmblad

scribbler is Ninni

brukade läsa din hellobenjamin blogg då o då, hittade hit igen av en slump :)

Svar: Hej. Vad kul att ha dig här! Hellobenjamin känns som tusen år sen, men det är så kul att ha den att kika tillbaka i. Och fint att en del läsare kollar in här med :)
Jennifer Palmblad

2015-10-17 @ 10:49:11
URL: http://ninnidot.blogg.se
scribbler is Anonym

Ja! Heja! Du skriver igen!! Som jag har väntat :D

Svar: Puss på dig!
Jennifer Palmblad

2015-10-23 @ 06:15:25

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0