Welcome to Night Vale

Tips tips!
Jag tänkte berätta om min absoluta favorit-podcast, nämligen:
 
 
Night Vale är ett litet ökensamhälle som vi får följa genom rösten till Cecil Gershwin Palmer- den lokala radioprataren. Enkelt förklarat så är det som att slå på radion och få lyssna till allt som kan tänkas rapporteras om i lokala nyheter: trafikuppdateringar, vädret (som för varje avsnitt är ett nytt band som får spela en låt), skvaller, meddelanden från sponsorer, och övriga observationer om staden och dess invånare. Och detta är en underbart absurd stad. En blir snabbt välbekant med den nyöppnade hundparken (lite som en levande legend som återkommer med jämna mellanrum i serien), den svävande katten Khoshekh, forskaren Carlos med världens bästa hår, Old Woman Josie som bor med änglar, ett glödande moln, en man i en beige jacka som ingen riktigt kan minnas, och inte minst alla radiostudions prao-elever. Det är verkligen jättesvårt att försöka förklara denna podd, men den är som inget annat jag tidigare hört. Det är bissarrt berättande, fnissigt bakvänt, och oerhört mysigt och välkomnande. Påminner lite om historierna om Lemony Snicket, om jag ska jämföra det med något. Fast ändå inte.
Nåväl.
 
 
Jag lyssnar troget och förväntansfullt varje morgon på bussen till jobbet. Bästa sättet att vakna på - kan jag lova! Och nu i oktober släpptes även den första boken om Night Vale. Jag plockade såklart upp en kopia från min lokala bokhandel och kan inte vänta på att få dyka in i ännu fler tokiga och ofattbart fina berättelser om stället på jorden som jag önskar jag kunde flytta till allra mest (efter Hogwarts förstås!). 
 

Här har ni pilotavsnittet som släpptes 2012. Fastnar ni inte för detta så borde ni helt klart lyssna på ett till - då det tog mig ett par avsnitt innan jag fastnade för podden. Nu kan jag dock inte vara utan den! Den är verkligen så himla bra. Okej. Nu behöver ni inte läsa här mer. Lyssna på Welcome to Night Vale istället! Och låt mig jättegärna veta vad ni tycker!
 
Fortfarande inte övertygade? Okej, då tänkte hoppas jag denna punklistan gör skillnaden:
  • Karaktären Cecil Palmer är döpt efter skådespelaren som gör rösten (Cecil Baldwin) och Twin Peaks-karaktären Laura Palmer. Det är lätt att märka hur inspirerade författarna är av David Lynch, vilket helt klart är tummen upp!
  • Trots att det är en fullkomligt absurd och tokig stad som tveklöst är påhittad, så är den väldigt inkluderade. Samkönade romantiska förhållanden är normaliserade utan att ifrågasättas, karaktärer från olika kulturer representeras även om majoriteten är vit-amerikansk, och ofta när Cecil talar direkt till lyssnarna så använder han icke-binära benämningar eller inkluderar icke cis-personer genom att formulera sig enligt följande "Ladies and gentlemen and those of you not clearly falling into either category". Hur bra?!
  • Det är lite läskigt, lite obehagligt. Men på ett snällt sätt. Så jag får inte mardrömmar.
  • Cecil Baldwins röst. Lite som Alan Rickman låter han. Bara så mysigt att lyssna på.
  • De har även kört en hel del liveshower! Mestadels i USA såklart. Men de har även varit över i Australien och här i Europa. Det  verkar hur häftigt som helst och är en ny punkt på min bucket list som jag hoppas att en dag få pricka av.
  • Ursäkta om jag låter elitistisk eller väldigt full of myself nu, men detta är interlektuell och smart humor, gjort på ett så simpelt och tillgängligt vis. Och detta är något jag tycker är alltför ovanligt och självafflet bara vill ha mer av. Det gör det så himla mycket roligare att inte kunna hålla sig för skratt!
  • Deras Twitter-konto är kick ass. LÄNK
 
Har ni något bra podd-tips? Dela då med er, söta!

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Vad använder du för app när du lyssnar på poddar? :)

Svar: Den heter bara "podcasts" tror jag!
Jennifer Palmblad

2015-11-01 @ 23:25:33
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Moa

åhh night vale som är så himla bra!! har varit på två av deras liveshower i London och de är så himla mysiga och småläskiga (på den första showen jag var på lyckades cecil på riktigt övertyga hela teatern att det var ett monster i lokalen det var så orimligt suspenseful alltså) så det är definitivt värt sin plats på bucketlistan!
jag måste verkligen investera i boken snart dock blev jätteavis nu ):

Svar: Alltså du anar inte hur avundsjuk jag är just nu! Åh, cecil och gänget live <3
Jag har inte börjat läsa boken än, men jag förväntar mig typ världens upplevelse x låt mig veta vad du tycker!
Jennifer Palmblad

2015-11-01 @ 23:35:26
URL: http://www.moixa.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0