Tre bra grejer

Igår kväll landade jag i England igen efter att ha rest runt i Sverige med jobbet under veckan. Åh så trött jag är idag! Helt slut fortfarande. Så jag vilar upp mig ganska så rejält just nu. Tills jag återhämtat mig tänkte jag bjuda på tre bra grejer som dykt upp på internet som är himla kick ass:
 

Emtithal Mahmouds tänkvärda poesi som greppar och inte släpper taget om en.

 
Jag är inte jättemycket för spoken word egentligen, men när jag såg detta klippet kunde jag liksom inte sluta tänka på det. Mahmouds ord bränner sig fast i mig och jag kan inte hjälpa att kippa efter andan. Hennes poesi är viktig, den är nutida, den är stark. Hon vann nyligen Individual World Poetry Slam Championship och jag bara hurrar. Så bra. Så tänkvärd.
Läs mer om det HÄR.
 
 

Nattklubben Fabric till en början med.

 
 
Jag var aldrig någon tvättäkta club kid under mina år i London, men Fabric är känd och ökänd, och de flesta av oss har kikat in där under morgonens tidigaste timmar eller dansat oss svettiga på ett rave. Detta lilla guldkorn till artikel från VICE tar med oss på en resa tillbaka i tiden till hur det var när klubben först öppnades för 15 år sen. Det är tungt med knark, gängvåld, och warehouse parties. Himla intressant att läsa om. Och det får mig att undra hur mycket som egentligen förändrats på ett och ett halvt decennuim?
Läs mer om det HÄR.
 
 

Lite väl behövd girl power i tv-spelsvärlden.

 
Det är väl ingen nyhet att när det kommer till tv-spel så är detta en väldigt mansdominerad värld. Vem som gör spelen, hur karaktärerna är uppbyggda, vem som ses vara den preliminära målgruppen. Det är så uttjatat tråkigt att ens tänka på det. Hur svårt är det inte att få tag i ett schysst spel med OK värderingar där en kan spela som en icke manlig huvudperson? Ärligt talat- det är näst intill omöjligt. Men saker händer även i denna pixliga sfär och i denna artikel så lyfts svenska kvinnor som arbetar i branchen fram under rubriken "superhjältar". Tack, det känns faktiskt jävligt uppfriskande att läsa. 
Läs mer om det HÄR.

scribblings on the walls
scribbler is Amanda

Tau, högst upp i mitten, är en vän till mig :) typ en av dom snällaste i världen

Svar: Hälsa henne att fortsätta kicka rumpa!
Jennifer Palmblad

2015-11-07 @ 09:59:49
URL: http://momentswithme.blogg.se
scribbler is chrissy

fifan vad bra tips!! tips i samma anda som ditt sista: "girls can code" som gick nu i höstas på bbc, om du inte redan sett. så sjukt bra och peppande om unga tjejer som inte tror på sin egen förmåga men som får prova på techbranchen och ba: "men gud jag är ju skitbra på det här??" grinade mig genom båda avsnitten. tror du skulle gilla <3

Svar: Jag har faktiskt inte sett Girls Can Code! Jag är inne på BBC iPlayer nästan varje dag dock, så jag känner igen namnet. Får kolla på den snart!
Jennifer Palmblad

2015-11-08 @ 11:10:07
URL: http://highfivelivet.blogspot.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0