Vad jag sparar till

Att köpa hund bränner ett rejält hål i sparkontot. Missförstå mig inte, Waffles är värd varenda öre, även när hon är superduper valpaktigt jobbig. Men nu bygger vi upp spargrisen igen, dels för att ha en schysst buffert att luta sig tillbaka på och dels för att kunna ha råd med andra roliga och fina prylar. Det känns liksom bra att ha saker att spara till, att se fram emot. Det har jag alltid tyckt i alla fall.
Och på min spar-lista just nu är det väl dessa saker som toppar:

Ett nytt objektiv till min systemkamera. För tro det eller ej men det jag använder nu satt som standardobjektiv på min första kamera jag köpte som artonåring... begagnad. Nio år! Så nej, det är inte världens bästa. Och det blir ju så himla mycket roligare att fota när en känner att en har utrustning som jobbar för en, inte emot. Jag tänker mig ett Sigma 30mm f/1.4, så vet ni något inte alltför dyrt som vill ha ett nytt hem- hojta till!
 
 
Snart kommer även min laptop att gå i graven. Den har varit slö och krasslig en längre tid nu, så jag vet liksom att det är på väg. Och jag är vansinnigt sugen på att uppgradera mig till en MacBook. Helst av allt med ett tjusigt bokfodral som ovan. Jag tänker mig att det kommer bli mycket trevligare att redigera, skriva, och blogga med en ny, kry dator. Fast är en MacBook värt det? Så nedrans dyra ju.
 
En femte tatuering. Har inte gjort något nytt på över fem år nu, men har alltid tankar och idéer. Både smått och stort. Jag vill ha en rejäl kloss som kommer täcka största delen av min högra överarm, men sånt kostar ju tyvärr. Och under alla mina dyra Londonår så har det inte blivit en prioritering. Men jag har sett att det finns schyssta studios här i Nottingham och när polarna kommer glassandes med nya sexiga linjer på armarna kan en ju inte göra annat än att längta lite extra. Så ja, jag tänkte i alla fall se till att få en gjord under 2016. Det är planen.
 
Jag har även tänkt att jag ska ta körkort när jag har tid och slantar över. Det är bra mycket billigare i England vad jag har förstått, och jag kan ju lika gärna lära mig att köra på vänster sida i och med att det är här jag vill vara kvar. En vacker dag kanske vi inte bor en promenad från centrum och allt roligt, så då kan det lätt bli ett måste för mig att kunna köra. Fast tills jag inte behöver göra det låter jag gärna bli. Kollektivtrafik må vara smärtsamt emellanåt, men hur bra som helst. Bäst att det finns egentligen.
 
Låga Docs. Snyggaste skomärket there is, men ack så dyra. Gäller liksom att planera ett inköp lång i förväg. Jag vill hemskt gärna se till att få tag på ett veganskt par med. Svarta och blanka. Mums!
 
Och alla bilder är klart från Pinterest

scribblings on the walls
scribbler is ISA

vilka bra saker, speciellt tattoo, är så sugen på en till själv ;) Hoppas detta kan motivera dig till sparandet! kram

2015-05-09 @ 09:31:15
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is Em

Asså, Macbook <3 Typ min största kärlek i livet, serri. Har ALDRIG ångrat den, den är min baby <3

Svar: Låter ju hur bra som helst!
Jennifer Palmblad

2015-05-09 @ 10:09:26
URL: http://fauves.blogg.se
scribbler is Jessica

Åh att köpa ett ljusstarkt 35mm är nog det bästa kameraköpet jag gjort! Älskar det så himla mycket, så jag tycker verkligen du borde köra på ett 30mm! Och skorna är banne mig hur snygga som helst.

Svar: Visst måste det göra hela skillnaden?
Jennifer Palmblad

2015-05-09 @ 11:23:07
URL: http://jessicaandersdotter.se/blogg
scribbler is Sofi

Håller med Em här ovanför. Har aldrig ångrat min MacBook! Den är snart tre år gammal och har fortfarande fantastisk batteritid, bland annat :)

2015-05-10 @ 16:55:13
URL: http://martalinnsofi.blogg.se/
scribbler is hille

Lustigt att många av dessa även är på min lista! Det där bookbook-fodralet har jag spanat på i flera år nu, vill verkligen ha det! Och åh vad jag vill skaffa fler tatueringar, har så många idéer på lager nu. Väldans frustrerande!
Även att ha ett körkort så man kan åka på små roadtrips som inte är möjliga nu. Men jag drömmer vidare så länge!

2015-05-11 @ 18:46:25
URL: http://heleneryden.blogspot.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0