Ugnsrostade grönsaker och rotfrukter

Middagsdags!
Jag tänkte visa min favoritgrej att laga när jag kommer hem från jobbet och bara inte ORKAR egentligen. Har ju lovat mig själv att laga allt jag äter, om jag inte sitter på ett skönt fik eller liknande såklart. Mest för att undvika tråkiga mackor och take away. Så kolla in detta:
 (ps. ursäkta det dåliga ljuset. Nackdelen med att laga gott efter solen gått ner)

Denna gången tog jag bara vad jag hade hemma. Det blev butternötpumpa, sötpotatis, zuccini, champonjoner, och vitlök. Och då börjar jag klart med att skära upp allt som ska rostas, och skala och kärna ur det som behövs. Sätter på ugnen på ca 175 grader under tiden.


Jag slänger i en halv avokado och lite getost med, för det har jag i typ allt jag äter. Så gott. Och finns det något mer tillfredställande än att skära upp en avokado och dela på den? Eh, nej tror inte det.


Jag rostade lite pumpakärnor med. Detta är standard för ALLT jag äter; sallader, pastarätter, gröt... ja, allt.

Jag rostade sötpotatisen lite först, då den tar längre tid än resten. Jobbigt när hälften av godheterna är på gränsen till att svartna och annat fortfarande är rått. Så jag tv-kockar lite.

Innan allt åker in i ugnen så lägger jag det i en magtlåda och häller på olivolja, havssalt, färsk rosmarin, och timjan. Skaka skaka. Och väl på plåten så drizzlar (vad heter det på svenska?) jag på min favorit: orange blossom honey. Gör det lite extra sött och syrligt.

Och attans så gott! Hur enkelt som helst att byta ut råvaror mot det en känner för eller vad som ligger i skafferiet bara. Och hela vitlöksklyftor måste jag säga att det är så himla himla himla omnom. Sak samma att en inte luktar så gott efteråt. Så värt.

 
Nu är klockan tokigt mycket och jag ska se till att få lite sömn innan arbetsveckan börjar på nytt igen. Pusshej!

scribblings on the walls
scribbler is Johanna

Ringlar?

Svar: Ja, det är kanske det närmsta en kommer drizzle på svenska... fast det känns inte helt rätt att säga. Ringlar. Ligger inte lika bra i munnen.
Jennifer Palmblad

2015-05-11 @ 05:46:09
scribbler is Chessie

Mums!! x

2015-05-11 @ 06:43:15
URL: http://nouw.com/mabelle
scribbler is Daniella 🌙

Så... ringlar(?) Jag över? Kanske? Typ alla säger ju drizzle I Sverige också.

2015-05-11 @ 12:22:58
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is chrissy

ser sjukt gott ut!! älskar butternutpumpa. och älskar fröna inuti, smakar ju som popcorn typ!? förstår inte. i varje fall: vilken bra idé med rotfruktslåda! måste testa xx

Svar: Jag har aldrig ätit fröna ju! Måste testa. Men ja, detta är så himla bra. Dog lite inombords när jag drog fram min matlåda på jobbet idag. ACE x
Jennifer Palmblad

2015-05-11 @ 12:51:24
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is hille

JA, BÄSTA MATEN. Gör det så himla ofta! och som du säger, honungen!! ger det där extra. Brukar alltid ha rödbetor i min, rostade rödbetor är nog min absoluta favorit (brukar även köra dem tunt skivade på pizza!)

Svar: Jag har rödbetor i kylen nu, så jag ska köra det nästa gång! <3
Jennifer Palmblad

2015-05-11 @ 18:39:46
URL: http://heleneryden.blogspot.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0