En dag i York

 
I torsdags var vi på den skandinaviska och finska marknaden lediga. Tusen tack, röda dagar! Så då köpte vi billiga tågbiljetter och hamnade efter två timmar i fina lilla York.
 
Iina och Sofia var mina kumpaner för dagen. Lika pepp som jag på att utforska.

Vi började med York Minster. Så himla pampig byggnad. Utanför stod en busker och spelade fiol och sjöng ända ifrån tårna. Vi hamnade plötsligt flera hundra år tillbaka i tiden. Fint!

Sen traskade vi förbi Guy Faweks födelseplats på väg in mot stadskärnan. Vilken slump liksom. Jag visste inte ens att han var från York. Jag älskar detta med UK- det finns historia runt varje hörn. En kväll tar du ett glas vin där Edgar Allan Poe gick i skola, en annan går du på fest där Hitchcock spelade in stumfilmer. Så himla guld värt det här landet.


Vi gick ner på Stonegate, en av de mysigaste lilla shoppinggatorna jag någonsin gått på.


Bland annat kikade vi på godsaker i fönster, Som Betty's till exempel. Vi gick in för att dricka thé lite senare, men det var fullt och dyrt, så det fick bli att stirra sig blind utifrån istället. I alla fall den här gången.

Det går inte att bli mätt på alla krokiga söta byggnader!


Istället blev vi snarare hungriga och letade upp ett litet guldkorn på Grape Lane. El Piano serverar bara 100% veganskt, gultenfritt, och organiskt. Går ju inte att tacka nej till!


Himla nöjd åt jag en jättetallrik med chow mein, hummus, och annat gott. Det gick ner himla fint med en ginger beer. Fast det gör det mesta klart. Mätta och belåtna fortsatte vi mot den mest pittoreska lilla biten av gator jag sett.


Med finaste namnet!

 
En gammal slaktargata som nu är full med alla möjliga sorters godsaker. Sån himla Hogsmeade-känsla överallt! Kan bara tänka mig hur galet vackert det är snötäckt om vintern. Drömmigt ju.

Vi träffade två kortnosiga kompisar där med.


Och sen hamnade vi inne på Fudge Kitchen. Chrissy hade tipsat mig och attans vad det levde upp till allt jag hade kunnat önska mig. Vi fick smaka hur mycket fudge som helst och se hur det görs. Så himla coolt.


Jag kan fortfarande känna hur det doftade där inne när jag ser denna bilden. Jag köpte med mig en dröse smarrigt hem, i massa olika smaker och även veganskt. Så himla lycklig över detta.
 
Och sen traskade vi mest bara runt igen. Jag fotade kringel-gator från alla möjliga håll och kanter. 

Alla dessa krypin <3

Och när butikerna slog igen och vi började frysa var det dags att ta sig tillbaka mot tågsatationen. En kunde gå uppe på stadsmuren. Så nedrans perfekt! York var över alla förväntningar. Och jag kommer helt klart åka tillbaka snart igen.

scribblings on the walls
scribbler is Chessie

Men åhh så himla mysigt!! Vilken fantastisk dag! x

2015-05-16 @ 13:41:43
URL: http://nouw.com/mabelle
scribbler is Victoria Larsen Stø

men åh york <3 har bare besøkt universitetet der, men gud etter disse bildene må jeg virkelig få til en tur til dit! x

Svar: Åk dit igen om du får chansen! Och säg till mig för jag längtar redan tillbaka.
Jennifer Palmblad

2015-05-16 @ 13:57:41
URL: http://www.phraseologies.co.uk/
scribbler is ISA

känner att "pittoreskt" verkligen är ordet för denna stad (by? ort?). Så jädrans mys!

Svar: Ja, eller hur! Det är en stad. Tror de har över 150 000 invånare.
Jennifer Palmblad

2015-05-16 @ 16:12:52
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is chrissy

så nedrans fint jennifer!! och blir så glad att ni kikade in fudge kitchen, visst va're mysigt!? vi gick precis exakt där det står "leading to stonegate" förresten. :) åh, york, vilken himla pärla alltså.

2015-05-18 @ 18:17:48
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is mia

Äehmen fy tusan vad fint! Dit måste en åka snarast. Coffee Yard lär ju vara mitt ställe, plus att det där med Hogsmeade-känslan låter oöverträffbart.

2015-05-31 @ 13:39:26
URL: http://miakristinacecilia.blogg.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0