Min vän; katten Bob

I vårt kvarter går det minsan livat till! I alla fall om en är katt. Och de senaste månaderna har en av gatans busungar bestämt sig för att bli min vän. Jag kallar honom Bob.

Första gången jag träffade den unga herren i fråga så gick jag hem nerför vår gata och utan förvarning anslöt han sig till mig. Så vi gick sida vid sida tills vi kom till min dörr. Jag satte mig i trappen och tände en cigarett, Bob sprang runt mina ben och pratade med mig. Efter ett tag kände han att det var dags för något annat och traskade sin väg. Han gick längst trottoaren igen, som om det var hans gata, som om han alltid gick där.


Efter ett antal små besök av Bob skaffade Nat en matskål och köpte hem lite torrfoder. Så när han hälsar på så får han ett litet mellanmål med. Ofta sitter han på sitt lilla hörn i vår trappuppgång och äter medans han blir klappad. Fast ett par gånger har han gått in i huset med för att kolla läget. Han går ett varv eller två, pratar lite för sig själv. Han hoppar upp i soffan för öronkli och är alltid väldans nyfiken på hur det set ut när en kan sitta i fänstret och spana ut på omvärlden... vilket är rätt skumt med tanke på att han bor där. Fast kanske tycker han det är intressant med ett nytt perspektiv. Vem vet?

Han har en liten stump till svans som vippar till lite ibland. Ibland önskar jag att han ville komma och bo med oss lite, men det tror jag inte han är vidare intresserad av. Han tycker om att hälsa på, men inte mer än kanske en kvart åt gången. Sen har han annat att stå i. Men jag blir lika glad varje gång han tittar förbi. Det är fint med bra grannar.

scribblings on the walls
scribbler is ISA

Åh, soulmates tror jag <3

2015-03-11 @ 23:34:51
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is Lotta

Alltså detta spädde ju på min skaffa-katt-längtan nått så djävulskt! Hur fin är inte bob?

Svar: Bob min bästis just nu. Igår undersökte han huset medan jag tittade på Parks & Rec. Mysfaktor!
Jennifer Palmblad

2015-03-12 @ 09:37:28
URL: http://baik.blogg.se
scribbler is matilda

nä va fint :')

2015-03-17 @ 08:18:22
URL: http://hardcoretits.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0