the park

Idag tänkte jag vi skulle fortsätta promenaden jag påbörjade i det här inlägget. Och den börjar med en snabb sväng på en gågata i stadskärnan för att sedan svänga av mot den tjusigaste stadsdelen här i Nottingham.

The Park, heter den. Det är ett 'gated community' (som jag inte för allt i världen kan komma på någon vettig översättning för just i skrivande stund) i på västra sidan av stan. Påminner ganska så bra om Hampstead eller Highgate, som jag alltid tyckt så bra om att spatsera runt i under mina Londonår.

Husen är toppiga, torniga, och tokigt tjusiga. Känns som att vandra runt bland små små slott nästan.


Söta små trappor mellan husen. Kan tänka mig att här är extra fint när våren kommit igång ordentligt. Tänker att jag får promenera samma runda då igen.


Åter igen: tänk vårblommigt!

En fin grej är att gatlamporna är gamla gaslyktor som tänds för hand varje kväll. Hur romantiskt låter inte det för en rejäl anglofil som mig? Ska vara ett av de största nätveken av gaslyktor i Europa. 


En annan grej som är så himla härligt med Nottingham är att det är så backigt. Det blir bra utsikter mellan husen då. Och attans vad jag önskar att jag kunde fånga med kameran vad jag själv ser när jag spejar ut här. Annars an jag bara tipsa om att komma hit och kika själva.

Tillbaka in mot centrum med tutande trafik och stressat folk. 

Bra dag, bra promenad.
Himla bra stad.

scribblings on the walls
scribbler is henrietta

åh jäklar vad fint! har alltid tänkt på edinburgh som min bästa, drömmigaste (obesökta) stad i storbritannien men nu efter att ha sett dessa foton susade nottingham upp en bra bit på listan.

Svar: Jag älskar Notts, men Edinburgh är så fruktansvärt vacket att det går inte att jämföra. Du MÅSTE dit! Nottingham är mest lite vardagsfint, men himla värt att besöka med. Kommer du hit så säg till så tar vi en fika!
Jennifer Palmblad

2015-02-21 @ 19:07:00
scribbler is erika

åh gu' så mysigt!!

2015-02-21 @ 23:47:23
URL: http://worry-world.blogspot.com
scribbler is ISA

Men så fint trots att det ser lite kusligt ut. Hur länge har du bott där? <3

Svar: Vi flyttade upp hit från London i september. 5 månader på dagen faktiskt!
Jennifer Palmblad

2015-02-22 @ 00:39:10
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is Alicia

Alltså längtar så himla mycket till England när jag ser dina bilder. Den där svarta smutsen, teglet och den gröna grönskan som bara finns där <3 Dör!

2015-03-07 @ 15:54:01
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0