de dåliga bitarna

Att läsa om en relation i en blogg ger en väldigt skev bild. 
 
Jag skriver här om vad jag vill visa, vad jag vill dela med mig av. Mycket av det fina som andra också kan uppskatta, som jag är stolt över, som får mig att le. Men det är sällan jag skriver något här, eller överlag, om det som inte är så fint eller så kul att dela med sig av. När vi missförstår varandra och spenderar timmar i skilda rum för att vi inte orkar med den andre just då. När jag gör något dumt, trampar på tår, eller beter mig illa utan att tänka mif för. När han är ledsen eller arg på mig. När han smäller igen dörren rakt framför ansiktet på mig utan att säga hejdå. När jag mår dåligt över att han läser mig helt fel, att han inte greppar. När vi är precis som vilket annat par som helst som inte alltid kommer överens och är superglada. 
 
Vi är inget undantag. 
 
Och just i skrivande stund så sitter jag hemma med lite obekväma rysningar som går av längst ryggraden. För idag är vi inte helt överens. Jag är nere och han är nere. Vi smittar nog av oss ganska bra på varandra ibland. Och det blev obekvämt och jobbigt och jag gick min väg, både för att få och ge lite utrymme. Och sen var det tystnad. Vi höll vårt avstånd, båda två. Och när han gick till jobbet på kvällen sa han inget mer än 'I'll see you later' och jag satt med ryggen till och svarade inte. Och sen dess har det huggit till i mig varje gång jag tänkt på det. För det är obekvämt när allt inte är bra, eller inte ens okej. Och en skäms; jag skäms. Skamkänslor som inte är ett nedrans dugg berättigade. Ändå är de svåra att bli av med. Och jag vet att de kommer ligga kvar precis under ytan tills vi båda kramat om varandra lite för hårt, kyssts, och sagt att 'Jag älskar ju dig, dummer'. 
Och det är ännu flera timmar bort.
 
Men så länge så vill jag bara säga att det är banne mig okej att allt inte är okej. För det är det inte alltid.
Och just idag ville jag dela med mig av det.
 
Tack.

scribblings on the walls
scribbler is Anonym

så himla befriande!

2015-02-19 @ 19:35:29
scribbler is linda

åh, så himla viktigt att skriva om ändå. alla förhållanden är ju lite kniviga ibland. och jag vet själv att det är svin jobbigt när jag och min grabb bråkar, när vi missförstår varandra och det liksom svider i bröstkorgen.
alltid skönt att höra att en inte är de enda som har det sådär ibland, viktigt att bli påmind att det inte alltid är glitter och rosaskimmer.

2015-02-19 @ 20:26:28
URL: http://backtomyhouse.blogg.se
scribbler is Isabelle

Så himla sant, men en är ju liksom lite programmerad till att bara skriva om det fina.
Det är bara "okej" att skriva om det fula om en gör det på ett fint sätt.

2015-02-19 @ 21:28:05
URL: http://isabdanne.blogg.se
scribbler is henrietta

tack så mycket! så himla skönt att läsa. jag är helt fast i det där träsket, där en vadar omkring och inte ser annat än alldeles otroligt perfekta par som aldrig bråkar och kompletterar varandra ypperligt varenda dag och delar alla intressen och är typ två delar av samma person nästan. exakt där är jag. och samtidigt famlar jag runt i mitt allra första förhållande och det är banne mig det svåraste jag någonsin varit med om, att få allt att gå ihop. det är så himla skönt att läsa detta. att veta att en inte är ensam. att allt inte behöver vara så himla bra hela tiden och ändå vara helt rätt. tack!

Svar: Men tack ska du ha! Puss finaste
Jennifer Palmblad

2015-02-19 @ 23:28:11
scribbler is Matilda

Tack så himla mycket för det här inlägget! Har själv haft trubbel med killen på senaste och det är så skönt att höra att man inte är ensam. Älskar att läsa om allt fint också men det är skönt med sån här ärlighet ibland när man läser många rosenskimrande bloggar.

Svar: Men fina du xDet är lätt att bara se det romantiserade, men vi har alla mörka vrår i våra relationer. Och tur är väl det, för hur tusan hade det sett ut annars?!
Jennifer Palmblad

2015-02-20 @ 17:42:48
scribbler is M

Instämmer i kören; tack för det här inlägget! Eller ja, din blogg överhuvudtaget. Tycker att du skriver ärligare än de flesta.

Svar: Tack. Det betyder himla mycket att du säger så x
Jennifer Palmblad

2015-02-21 @ 20:17:32

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0