Att vara motvilligt snäll mot sitt hår

Det är väl ingen hemlighet att jag är väldigt otålig och impulsiv när det kommer till mitt hår. Bara för att räkna upp förra årets fägger och klipp... vi kör en liten tillbakablick, eller vad säger ni? Tada:
 
När 2014 började så hade mitt hår vuxit till sig rättså bra. Jag hade kört på min ombre rufsiga historia med mittbena sen sommaren innan. Friskt och glatt hår. Jag saknar det som attans när jag kollar på de här bilderna. Det är precis såhär jag vill ha det igen.

Under våren klippte jag av en decimeter eller två och med den första förändringen kom otåligheten. jag blekte och fägrade rött, men trivdes inget vidare. Så då var det bara att fortsätta att bleka...

Och så blev det olika pastellila nyanser som gick bort efter typ inga tvättar alls. Älskade det lila, men det satt så nedrans dåligt. Fast kolla så fint mina ögon lyste till färgen! Alltså, gillart.

Och när sommarvärmen var som tokigast så blev jag bästis med BLEACH LONDON och dränkte tovorna mina i blått blått blått. Det satt som berget och för att variera blekte jag ännu lite mer för att komma närmre lite turkosa nyanser. Mermaid-varning.

Lagom till Nottinghamflytten blekte jag- igen. Denna gången kände jag för en nystart i orangerött. Mycket var för att jag tänkte att det kunde vara ganska så limiterande att söka jobb i en hårfärg som får folk att vända sig om efetr en på gatan och stirra. Så jaa, då blev detta lösningen. Och vid detta laget var mitt hår så skadat att färgen bara rann ur. Var fint i typ en vecka, sen var det bara rötterna som var ginger, resten av håret försökte med blondt.

Så som en nödlösning så kapade jag det ännu en gång till en lite kortare page. Men alltså, det blev ändå inte helt bra. Färgen var fortfarande en blek mardröm och jag var så trött på det.

 I november tog jag mig i kragen och gick till frisören för första gången på hur många år som helst. Det avr jättehärligt att sitta där och bli ompysslad, få rufset klippt och färgat av någon som har bra mycket mer koll än jag själv inbillar mig att jag har. Och så bestämde jag mig då för att det var dags att låta mitt stackars stackars vanvårdade hår vila. I frisörstolen svor jag en ettårs-pakt med mig själv: var lite jävla trevlig mot mitt hår.
 
Fram till november 2015 har jag lovat mig själv att inte spontanklippa, inte bleka, och inte färga i något annat än snällt mörkbrunt. Med jämna rum ska jag låta en frisör klippa mina toppar och jämna till alla ojämnt avslitna längder. Jag ska använda hårinpackning och balsam, och låta plattången ligga mer än jag egentligen tycker om. Jag ska investera i mitt hår. Låta det växa och ta igen sig. Så hoppas jag att det kan göra en comeback i slutet av året som starkt och friskt, kanske med lite fin ombrefärg igen. 
Och attans vad det tar emot och attans nedrans rabarber vad jag är sugen på att bara kasta i blekmedel och färg igen, men jag kämpar emot impulserna som bara den. Så håll tummarna för mig att det är lite finare igen när hela året gått. Peppa peppa!

scribblings on the walls
scribbler is henrietta

åh alltså vi sitter i samma båt! jag har lovat mig själv att låta håret vara ifred ett tag men det är ju så sjukt jäkla svårt. min ena halva håller i detta nu på att försöka övertala den andra halvan om att slinga håret lite går bra. suck!

Svar: Hah, jag vet så väl vad du menar!
Jag bråkar med mig själv på en vecklig basis om detta. Men jag tänker på hur sjukt mycket bättre håret kommer må om tio månader och då så blir jag mer pepp igen. Får experimentera med uppsättningar istället för färger så länge.
Jennifer Palmblad

2015-02-16 @ 09:00:07
scribbler is Mia

Tycker helt ärligt att du är som gjord för blått/turkost hår! Självklart så är du lika tjusig i allt, "allting klär ju en skönhet" som det sägs, men det där blåa med röda läppar eller rosiga kinder eller dina rådjursögon, åh åh.

Svar: Alltså säg inte så, jag saknar ju jättemycket nu!!! Hatar att vara snäll och tråkig.
Hur tusan lyckas du kommer överens med ditt bruna så bra?
Jennifer Palmblad

2015-02-16 @ 12:27:55
URL: http://miakristinacecilia.blogg.se/
scribbler is lovisa

investera investera investera. därefter: LJUSLILA! jag säger det då. paow för dina ögon!!!!

Svar: Hah, jag kommer ju typ ha sönder mitt hår igen direkt när det här året är över. Känns som ett kretslopp lite sådär.
Jennifer Palmblad

2015-02-16 @ 19:48:17
URL: http://polichinelle.se
scribbler is Robex Lundgren

vackra bilder

2015-02-16 @ 21:03:42
URL: http://ghgumman.blogg.se/
scribbler is ISA

oj, kul med någon som, till skillnad från undertecknad, är modig med sitt hår :)) fint!

2015-02-16 @ 21:52:06
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is Hanna

Asså, det ljuslila var SÅ FINT på dig!

2015-02-17 @ 12:46:19
URL: http://ships.blogg.se
scribbler is vicky

men huur snygg e duuu!!! (tredje raden längst till höger e fab)

Svar: Men va, ska du säga?! Puss
Jennifer Palmblad

2015-02-18 @ 22:33:45
URL: http://vickys.se/
scribbler is Beata

du passar i allt

2015-02-22 @ 10:16:03
URL: http://radarmagazine.se/beata/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0