I väntan på valpen; att göra sitt hem redo för en ny familjemedlem

Trettonde april är snart här och det är årets andra våffeldag: eller rättare sagt dagen då vår lilla valpis flyttar in hos oss. Och ända sedan vi var och hälsade på henne vid tre veckors ålder har vi förberett vårt hus för inflytten. Det är mycket som har fått fixats till, och jag tänkte visa lite av det vi gjort.
 
Vi börjar med mat. Varför inte liksom? 
Jag hittade ett fantastiskt litet guldkorn för ett tag sen: Lily's Kitchen. Ett företag startat av en borderterrierägare vars hund hade kli-ig hud på grund av sin diet. Så de startade upp eget med organiska varor. Nu är de nummer ett när det kommer till etisk djurmat i Storbritannien. Det känns som helt rätt grej att satsa på...

...så jag såg till att investera BIG TIME.

Ett hopplock av olika hundkex, träningsgodis av äpple och ost, torkade leversnittar, och såklart torrfoder utformat för valpar. Vi kommer till största delen ge Waffles torr mat, då det är det som innehåller mest protein. I början kommer i princip alla hennes mål vara från belöningar vid träning. 

Kolla vad bra grejer de har i! Det är ju så att jag kan äta om jag vill.
 

Och så har vi köpt Kongs! En stoppar hundmat däri och sen får vovven leka ur den. Ett jättesmart sätt för att få hunden att inte hetsäta allt och samtidigt väldigt stimulerande. Den lilla blå är för godis som ska hjälpa till med kli i valptänder. Fast i början när vi kiss-tränar så kommer vi använda matskålar.

Det mesta är från megastor beställning från Amazon. Först att anlända var sängen. Ända sen vi flyttade in har vi vetat precis var den ska stå (dock har jag staplat böcker där fram tills nu, och några eftersläntare syns i bakgrunden) och nu är den på plats. Våfflans egna lilla hörna. Fylld med mysiga filtar. Min kramkatt Gogo testar och godkänner!
 
 
Sen har vi köpt lite leksaker med ju. Att lattja är ju viktigt!

Och så kommer Waffles få sin egna varmvattenflaska. Den kommer hjälpa lite om de första ensamma nätterna. Hon kommer ju sakna värmen från sina syskon, och då har jag fått tips om att detta kan funka rätt så bra. Så vi testar. 

Sen har det varit lite puppy-proofing med såklart. Jag har alltid haft min lilla kreativa hörna/göra mig i ordning på morgonen-grejer i ett litet utrymme vid sidan av soffan. Men det går ju inte att lämna färgpennor eller hårprodukter framme på en nivå är Waffles kommer åt dem. Jag hade aldrig kunnat förlåta mig själv om hon satte i sig något farligt bara för att jag låtit det ligga framme. Så jag har flyttat nattduksbordet från gästrummet och låtit det ta plats som mitt lilla sidobord istället.

I nedre lådan har mina pennor, anteckingsböcker, limm, och liknande flyttat in. Så när jag sitter i soffan och teckna är det lätt att nå ändå. Och i den övre lådan har jag allt jag behöver för att göra mig redo: Hårfön, torrshampoo, body butter, deodornat... ja, ni fattar. Då Nat kommer hem strax innan jag går upp på morgonen använder jag alltid vardagsrummet för att göra mig redo. Så det är skönt att fortfarande ha mitt lilla utrymme på bekvämt avstånd, men väl gömt för små valptänder.
 
Annat som inte är med på bilder är matskålar, hundtransport, clickers (små enkla saker som vi kommer använda vid träning), ännu mer leksaker, bajspåsar, hundshampoo, och lite annat smått och gott. Det har blivit himla hundvänligt här hemma nu alltså. Och på måndag flyttar det lilla livet in <3 <3 <3

scribblings on the walls
scribbler is Matilda

så roligt att få ta del av era förberedelser! kan tänka mig att ni är galet förväntansfulla nu alltså. så glad för er skull!

2015-04-09 @ 19:46:37
URL: http://www.matildigt.se
scribbler is Daniella 🌙

ska bli så fint att se bilder sen!!

Svar: Det kommer du inte säga efter den fyrtiofemte dagliga uppdateringen hundbilder, hah
Jennifer Palmblad

2015-04-09 @ 23:05:19
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is ISA

så sött ju! ni är som blivande föräldrar :))

Svar: Jaa 💞
Jennifer Palmblad

2015-04-09 @ 23:33:33
URL: http://isabyl.devote.se
scribbler is henrietta

åh så himla spännande! längtar nästan lika mycket som vore det min egen hund som skulle flytta in!

2015-04-10 @ 00:11:18
scribbler is Lina

Din blogg är bara så himla bra! Och är så himla taggad över att se hur det kommer gå för er och vovven (Kommer gå superbraaa!) Kraaam.

Svar: Tack ska du ha!
Och tro mig när jag säger att det kommer bli mycket hund här i bloggen hädanefter.
Jennifer Palmblad

2015-04-10 @ 16:30:38

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0