Början till min kryddträdgård

Ändå sedan längelängesen har jag önskat mig en kryddträdgård. När vi skrev på kontrakt för huset vi bor i nu så började jag planera på riktigt. Sen blev det frostkallt fort och planerna fick ligga på is (jag lovar att det inte var min mening att vara ordvitsig här) ett tag. Men när våren började kika fram köpte jag hem kompostjord, billiga plastkrukor, och fint och gott att stoppa i dem!
 
Jag har varit förälskad i regnbågsfrägade morötter hela året och vill hemskt gärna testa. Tyvärr är de lite svåra att få tag på om en inte har något närodlat som en kan köpa från eller farmers markets med ett brett utbud. Så jag beställde hem en bunte frön inistället och tänkte att det kanske går? Hade varit finast någonsin att bjuda på ugnsgrillade lila och röda morötter som en planterat själv!


Jorden jag köpte var stenhård och tight packad. Men så kvickt jag la den i blöt började den växa... och växa... och växa tills den helt plötsligt var tio gånger så stor och mjuk. Dags att stuva ner den i krukor!
 
Och självfallet behövs ju lite gott i köket med. Jag har satt basilika och rosmarin i jord i vårt köksfönster och det doftar så nedrans gott varje gång dörren öppnas in dit. Färska kryddor är banne mig kärlek.

Detta är bara början! Så snart jag kan ska jag skaffa hem enorma hinkar att plantera lite smått och gott i. Fast så länge känns det rätt bra såhär.

scribblings on the walls
scribbler is chrissy

ÅH så fint jennifer!! kommer ihåg att du pratade om det redan i januari liksom. så så kul att se när planerna sätts i verket :)

2015-04-09 @ 11:34:21
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is Lotta

Alltså färska kryddor... Det är ju det finaste och bästa som finns! Jag har börjat lite smått med färdigköpta på balkongen men planerar att en dag ha ett helt kök fyllt med dem... Så mysigt!
Delar din kärlek till regnbågsmorötter! Vi serverade dem ungsstekta på mitt jobb ett tag, med lite olivolja, flingsalt och rosmarin till. Supergott och jättefint!

2015-04-10 @ 10:15:13
URL: http://baik.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0