välkommen till cheshunt

För nästan två veckor sen flyttade jag en liten bit norr om London. Jag bor för tillfället hos grabbens föräldrar i ett mysigt litet hus i en by där inget händer. Fast det passar rättså bra när en ska spara alla pengar som en lyckas lägga vantarna på. Så jag mest chillar runt och myser här i huset, som ser ut på detta vis:
 
Vardagsrum med piano där älsklingen sitter och plinkar mest om nätterna. Just nu håller han på att lära mig lite och attans vad dåligt det låter. Men kul!
 
Stort fönster ut mot trädgården och de fluffigaste sofforna jag vet.
 
Litet men bra kök. Igår lagade vi ärt- och mintsoppa medan vi klunkade i oss billigt rödvin här. Mums.
 
Och sen hittar man till den snirkliga trappen...
 
...går förbi familjeporträtt...
 
...på min lilla adoptivfamilj. Kärlek.
 
Väl på ovanvåningen ligger de flesta sovrummen. Pappa Keith och mamma Liz's till exempel.
 
Och mitt och Nat's krypin! 
 
Nittiosäng och alla mina tillhörigheter i bokhyllan mittemot. Litet men bra. Här har vi det fint.
 
Tänk att man skulle bli  småstadsbo i England. Inte så illa, även om det bara är temporärt.

två minuters skillnad

Fredagen den trettonde.
Jag har halsfluss och han testar naket ansikte. Glad helg.

muminmamman på brick lane

För första gången på vad som känns som himla himla länge är jag faktiskt ledig. Eller jaa, jag har halsfluss och kan inte jobba. Så istället ligger jag och svettas hemma i sängen samtidigt som jag dricker thé och jämrar mig med den lilla röst jag har. Nat passar upp som bästa hönsföräldern när han inte jobbar och det är faktiskt nästan lite skönt att inte behöva stressa. Jag mår absolut jättemycket dunderdåligt, men jag får tid till att vila. Jobbet täcker mina skift över helgen och de enda måsten jag har är att äta, sova, dricka mycket samt småplock av viktigheter som kan göras i horisontell ställning. För att vara skit är det ändå helt okej. Typ, hah.
 
Rotade i alla fall genom lite bilder på min laptop, som legat och vilat ovanligt mycket på senaste, och fann små skatter från två månader tillbaka i tiden då min alldeles egna muminmamma var här och hälsade på i ett gäng dagar. Tänkte jag vill så hemskt gärna visa upp:
 
Nat och jag hade båda tagit ledigt och jag fick chansen att presentera en av mina finaste för en annan av mina viktigaste. Massa magpirr, men oj så bra det blev. De är megabra kompisar nu.
 
Mamma Karin hade tagit med sig sin bästis Sven hemifrån. De bostatte sig på minsta lilla hotellet på Brick Lane och attans så surrealistiskt att ha så mycket svenskt här. Mamma har aldrig hälsat på innan, så världarna kolliderade lite i mitt huvud ett slag, men det gick över och gick bra. Så vi spenderade vår tid ihop med att äta på billiga utehak.
 
Gå på gator och peka på allt typiskt Londonskt. Kan man säga så? Jaa, det tycker jag nog allt.
 
Stora sushimiddagen i sängkammaren. Mitt livs kanske trejde sushi ever. Tummen upp!
 
Sen åkte vi rättså mycket buss med. Besökarna ville ju se allt. Jag var fortfarande rödhårig och det var jackväder utomhus. 
 
Han har vant sig vid mig nu. Inga konstigheter.
 
Så härligt att få visa mitt vackra öst och peka på allt jag älskar här. Typ gubbpuben med tjockiskatten som ligger vid fötterna på tidningsläsande äldre herrar. Så mycket kärlek.
 
Sparade det bästa till sista morgonen när vi möttes upp strax innan sju på Bethnal Green Road för att besöka hela världens favoritställe: magiska lilla Café 338. Ingen kö, bara en thédrickande byggarbetare vid bordet intill. Perfekt morgon.
 
Bara kände mig som solskenet själv.
 
Alltså härligaste stället. Dra dit så fort ni får chansen. Och bjud med mig!
 
Så jävla gott att jag knappt orkar titta på den här bilden. Omnom.
 
Måste varit finaste vårhelgen någonsin tror jag nog.
 
 
Jag ska försöka ge bloggen lite mer tid. Ge mig själv lite emr tid, först och främst. Men jag saknar att skriva här, kika tillbaka och se allt fint. Älskar dagboksformatet blogg, så brett och händigt. 
Så mer i framtiden. Heja heja.
 
 
 

småplock av just nu och just då

Kul grej nummer ett. På onsdag kommer jag få pricka av denna punkt på min bucket list. Jag drar till söder om Themsen för att picknick-köa och gå på en inspelning av finaste QI. Jag har så mycket pirr i magen att jag knappt kan stå upp. Fatta fint!
 
Chrissy postade ett gäng snaps på vår brakfredag för två veckor sedan. Biblioteksfylla, fågelväggen, band guy-tee's, pastellhår och så jävla mycket fint att jag bara inte orkar. Kan inte forma ord. Bara ååååhaaaaahh. Ge mig mer!
 
Merci, Pinterest.
Mot Sherwoodskogen! Härom dagen bokade jag och Nat biljetter för att åka upp till Nottingham och hänga under tre dagar. Vi kommer bo hos en vän som utlovat hemmalagade middagar samt 'nights by a fire'. Vem kan tacka nej till något sånt? Heja semester, jag behöver dig.
 

från och med du

Från och med idag bor vi officiellt ihop.
Vi börjar med Hertfordshire, sparar lite pengar och letar reda på den perfekta tvårummaren i nordöstra London. Sen är det bara vi, bara han och jag. Jag kunde banne mig inte vara lyckligare.
 

RSS 2.0