Escape from the bitter cold


Igår tog jag en halv semesterdag och lämnade jobbet redan halv tolv på förmiddagen. Strax över en timme senare kastade jag av mig halsdukarna (jaa, plural) och tryckte på vattenkokaren för att bota min decemberångest lite. Och det gjorde jag såhär.

Härom dagen köpte jag och Nat hem mince pies. Jag har aldrig fått för mig att äta dessa juliga små fynd tidigare då jag, i stil med ett och annat småbarn runtom i landet, trodde att mince betydde mince meat. 
  
Det gör det inte. Kände mig så himla dum när jag fick det förklarat för mig. Istället är det typ sötsura bär. Nat är helt besatt av dem och jag fattar inte riktigt grejen. Håller mig till ostkex tror jag.  
 
Jag har köpt min första Penguin Books-mugg med! Började med Conan Doyle, såklart. Ur den dricker jag pepparkaksthé med ett litet stänk av apelsin i. Så himla gott.  

Théet är köpt på Lee Rosy's som vi besökte tidigare i veckan. Det kan ni läsa om här. Vi fyndade även de bästa thésilarna jag varit med om. Inte ens det minsta lilla avskalet av rooibos slinker igenom. Så praktiskt!

Sen hade jag faktiskt en jobbintervju. Ska nog börja jobba lite extra vid sidan av mitt heltidsjobb. Kan ni tänka er? Det trodde vi inte om mig, va? Har blivit en sån där vuxen. Jaa, det var kanske dags vid 26 års ålder.
Nää, skoja. Inte på riktigt ju.
 
Glad helg, fina x


Rättelse: efter många diskussioner de senaste veckorna visar det sig att en del 'lite finare' mince pies faktiskt kan innehålla kött. Och fortfarande bär. Alltså England, vafan?!
 

scribblings on the walls
scribbler is Melwa

Måste kommentera nu, och då häva ur mig allt jag annars tänker:
(1) Jag älskar din blogg och blir så glad av att du uppdaterar mer nu!
(2) Jag tycker du är så obeskrivligt vacker och snygg!
(3) Var tusan har du hittat Penguin-muggen? Jag har tre här hemma, men i Sverige säljs de inte längre, och de är svåra att hitta på Internet med (finns bara på Amazon såvitt jag vet.) Arthur Conan Doyle-varianten har jag aldrig ens sett förut, SÅ snygg! Har det kommit nya motiv?

Kram!

Svar: Hej! Och puss alltså. Söt du är!
Muggen är köpt på eBay. Det är bara en kopia, alltså inte en riktig Penguinmugg. Men jag är glad ändå. Tänkte starta en riktig samling, men måste jobba upp kapitalet lite först. Och så kunde jag liksom inte motstå baskervilles ❤️☕️
Jennifer Palmblad

2014-12-09 @ 13:53:21

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0