En kväll på Annie's


Hej och på tal om smultronställen och guldgruvor; jag lär känna Nottingham mer för var vecka som går. Och det är en stad fylld med massa små fantastiska gömmor. Och senaste fynded heter Annie's Burger Shack. Där var jag och älskling och åt oss mer än alldeles för mätta igår. Såg ut lite såhär.

Menyn är massiv och allt går att beställa som vegetariskt och veganskt. ALLT! Och då menar jag inte att de tar bort osten och lägger i extra sallad. Det finns fuskkött så det bara ryker om det; vegobacon, vego pulled pork, vegokyckling, vegokorv. Alltså ja, allt du kan tänka dig. Ett helt kök designerat åt att se till att folk med speciaqlkost ska kunna äta precis lika gott, om inte godare, som alla köttfantaster. Ett så jävla bra koncept. 

Så vi satt och tuggade i oss våra godbitar strax innan middagsruschen, tyvärr till julmusik och pynt. Fast det gjorde inte så mycket. Vi pussades mest och delade sötpotatis-pommes. Och vet ni vad som gör det hela ännu bättre? Våningen under är Annie's Bar! De har Nintendo 64 med Mario Kart och gamla svartvita sportevent på en skruttig TV. Och så mycket craft beer. Jag ville mest bara stanna för alltid. Eller i alla fall återkomma en gång i veckan.

Så glad och pixlig var jag!

Och jaa, söt. Han liksom lyser upp ett helt rum, ett helt kvarter, en hel stad. Och min tillvaro då såklart.

Klicka på bilden för att komma till menyn, vettja!
Ni kommer trilla baklänges och boka flygbiljett genast, jag lovar. Puss.

scribblings on the walls
scribbler is Maja

Hej bästa du! Jag har kommit fram till en punkt i livet där jag måste komma ut ur min comfort zone innan jag vissnar. Jag vill inte flytta till London, direkt utan vill jobba upp min väg genom England sakta men säkert. Kort sagt hur är det att bo i Nottingham? Hur är det med den sociala biten och jobbsökning? Eller hur är det med andra ställen i England? Som du känner till. Blogg världen är bara London fokuserat. Jag vill jobba med kultur eller liknade och måste ut från Småland! Ha det bäst!!!

Svar: Hej!Jo, hela bloggvärlden bor och hänger i London, jag vet. Missförstå mig inte, stan är helt underbar och jag längtar tillbaka som tusan ibland. Men jaa, det är skönt med något annat. Något utan tiotusentals turister på just den gata där du vill gå. Sönderhypade svindyra barer, klubbar du inte kommer in på och gör du det är det bara så himla posigt och segt, en kaffe för tre pund. Alltså tre jävla pund?!
Så jaa, för mig var Nottingham ett himla skönt byte. Stan är mycket mindre, men det finns ändå en bra stadskärna, en hysteriskt aktiv musikscen, galet bra med billiga resturanger där du betalar en tredjedel av vad du gör i London fast med samma kvalitet på maten. Vegoutbudet är maximalt. Alla ställen har veganalternativ, halva stan är liksom glutenfri och det mesta jag äter ute råkar bara vara mjölkfritt, utan att jag ens ber om det. Jag gillar.
Jag måste dock säga att både jag och Nat hade det rysligt klurigt att hitta jobb. Han fick sitt på grund av att en vän rekommenderade honom för det och managern föll pladdask under intervjun (eeh, såklart!), och mig tog det fem veckor utan en enda intervju, ett enda trial shift. Kan dock ha berott på att vi flyttade hit samtidigt som alla studenter började igen och då norpas jobben i stan upp illa kvickt.
Utöver Notts har jag ingen vidare koll på småstäder i England. Men jag är positivt inställd. Kolla med min bästa Chrissy, highfivelivet.blogspot.se, som rest runt här lite mer. Hon kan säkert ge dig massa grymma tips!
Och kommer du till Nottingham så säg till så visar jag dig de bästa ställena! Puss.
Jennifer Palmblad

2014-12-11 @ 17:59:39
scribbler is Maja

Tack så mycket för ett lång svar, så himla snäll! Jag läser också hennes blogg och ska undersöka vidare innan jag rycker mattan under mina fötter hehe. Puss!

2014-12-12 @ 18:30:56

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0