Den stora julkrisen

Det är lätt att få en förvrängd och romantiserad bild av en bloggares liv. Fina saker händer, äventyr som bara är rakt genom fantastiska, och de bästa av bästa vänner i en skara omkring sig. Allt har guldkant. Allt är lite för bra för att vara sant. 

Jag tycker inte om jul som högtid. Jag firar den inte. Tycker mest bara det känns påtvingat och ångestfyllt. Tradition för traditionens skull. 
I år hade jag dock gärna bytt ut min mardrömsjulafton mot risgrynsgröt och tjocka släkten. I år föll allting för en dag och jag grät så tänderna skallrade, så benen veknade, så huden i ansiktet blev röd och irriterad efter timmar och åter igen timmar av omöjligt mycket sorg och panik. Och jag lovar; det är inte möjligt att romantisera den skiten.

Så det blev tyst och tungt i radhuset i backiga Nottingham. Det ekade oro mellan väggarna. Och jag vädjade som ett litet barn att nej nej nej, vill inte acceptera att någonting är fel. Att någonting ändrats. Att någonting inte längre är.

Det är fortfarande ganska så tyst. Mest kanske för att stormen lagt sig och vi vilar ut. Jag har nog sovit närmare 30 timmar de två senaste dygnen. Och jag känner efterskalven. 
Allt kommer läka, allt kommer lösas. Men om jag står lite ostadigt ett tag så vet ni varför. För jag lever inget perfekt bloggliv. Ingen gör det. Ibland faller vi alla och det är banne mig okej.

Så just nu jobbar jag hårdast och flitigast jag kan med att inte känna ilska gentemot mig själv eller skam för att jag tagit snedsteg. Jag försöker hjälpa mig själv, vara min bästa sortens Jennifer och jobba konstruktivt.
När helgdagarna är över ska jag se om jag inte kan hitta någon att gå och prata lite med. Någon som kan hjälpa mig hitta verktyg att hantera allt det jobbiga med, då de jag packade på mig under min fem år långa behandling verkar ha blivit lite rostiga. Och det är klart; jag är inte samma jag nu som jag var 2009. Men det är okej att behöva lite hjälp ändå.

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Kram <3

Svar: Puss x
Jennifer Palmblad

2014-12-26 @ 14:41:24
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is lovisa

massa kramar. jag hoppas du mår bättre snart.

Svar: Tack fina, jag gör mitt bästa x
Jennifer Palmblad

2014-12-26 @ 15:23:45
URL: http://polichinelle.se
scribbler is chrissy

det är klart att det är okej att behöva hjälp <3 finns bra och billig hjälp att få via nhs också, fick själv hjälp snabbt snabbt av att min gp refererade mig när jag inte mådde så bra sist. massa frivilliga kramar <3

Svar: Jag vet, NHS 💜
Ska se till att ha lite ordning på mig själv tills du kommer hit. Så kan vi fokusera på att ha kul!
Jennifer Palmblad

2014-12-26 @ 15:50:42
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is Maja

Jag kan känna skam känslor för jag inte har haft världens exemplariska jul eller nyår. Sedan blir man rädd för att få frågan vad gjorde du? när man små pratar. The worst thing about being lonely is knowing somebody knows you are lonely.. brukar det känns. Men hoppas att du är kommer att ha ditt bästa år framför dig! och massa med styrkekramar!

Svar: Du är så fin du, jag vill att du ska veta det!
Och vet du vad, en behöver inte alltid leva ett så exemplariskt spännande superliv. Om någon frågar mig vad jag gjort för en speciell dag och jag legat i fosterställning och gråtit för att jag känt mig ensam, så brukar jag bara rycka på axlarna och säga att något personligt hände och jag var hemma och tog itu med det eventuellt hemma och tog det lugnt. Folk brukar vara bra på att respektera det.
Och vet du vad? Jag har biljetter till London över nyår, fint folk att hänga med, kul saker att uppleva; men jag kan lika gärna vara hemma och ro om mig själv. Det kvittar. Det är ingen tävling i vem som hade det roligast. Och vill någon vinna tycker jag det är lite sorgligt. Pyjamas i soffan vilken dag som helst framför det!
Jennifer Palmblad

2014-12-26 @ 16:21:50
scribbler is Jennifer

Skickar värmande tankar och kramar! Hoppas det känns bättre snart. x

Svar: Tack finaste! xx
Jennifer Palmblad

2014-12-27 @ 12:55:55
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
scribbler is hille

åh, jag hoppas att det känns åtminstone lite bättre nu. man ska ju aldrig tvinga sig själv att göra saker som man bara mår sämre av, det är alltid okej att inte vara okej liksom (känns lite som stating the obvious nu men du kanske fattar). hoppas att du fick ett fint nyår också, precis så lugnt eller fartfyllt som du ville ha det. kram!

2015-01-01 @ 22:59:49
URL: http://heleneryden.blogspot.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0