book challenge 2015

Jag har tveklöst läst för lite 2014. Jag läste knappt alls 2013. Eller 2012 heller för den delen.
Och ni som känner mig vet att jag alltid läst som en tok. En bok i ryggsäcken, en på bussen, en på toaletten, en i sängen, en på lunchen, en mitt i natten, och gärna en i badet. Men jag har helt kommit ifrån det sen jag kom till England. Och nej, jag skyller inte ifrån mig. Detta är ett fantastiskt land med en grym litteratur, både dåtida och nutida, och att vandra på gator som nämns i mina favoritböcker borde göra mig exhalterad, engagerad, läspepp! Men jag har blivit för dålig på det. Så jag spelar spel på mobilen och tittar på TV-serier tills ögonen tröttnar. Ursäkter, ursäkter, och nu har jag tröttnat. Jag saknar att läsa. Jag saknar att knappt kunna hålla mig tills jag får läsa nästa kapitel, tills jag klurat ut vem som gjorde det där som räknas ut på de sista sidorna, jag saknar doften av böcker. 

 
Så jag har bestämt mig för att inte vänta på svar från den lokala bokklubben om de har plats för mig (hur fint att lära känna en massa nytt folk genom en bokklubb?!) utan starta min egen. Med mig själv och min fina kära favoritkvinna; Agatha Christie. En av världens absolut mest sålda författare. 66 romaner skrev hon under sin livstid och kanske en 150 noveller på det. Så jag kopierade bibliografin från Wikipedia och tänker kryssa av den, bok för bok.

Många har jag läst innan, fast för länge sen. Många har jag inte ens hört talas om. Men 2015 ska vi alla bekanta oss med varandra. Jag tänkte läsa på kronologiskt. Känns ganska så enkelt och rakt på. 
Följ med och se hur det går genom att klicka på länken 'agatha christe 2015' här till höger! 
Och läser någon av er av henne med så vill jag hemskt gärna att ni berättar om er läsupplevelse. 

Fönsterkarmen i vardagsrummet här hemma. Välpyntad!
 
 

ATT LÄSA:

 
Okej, lite organisering. Jag har delat upp böckerna efter månaderna, så om någon vill läsa en eller två böcker kanske och joina in i en liten diskussion eller bara läsa om mina tankar om det en själv läst så blir det lite enklare. Kommer posta månadsvis då, för enkelhetens skull.
Det är fortfarande december och jag tuggar i mig Poirotnoveller som om det inte fanns någon morgondag. Kan inte vänta tills jag får sätta igång på riktigt!

scribblings on the walls
scribbler is chrissy

ÅH vad roligt!! ser fram emot detta. läste också christie för länge sen, typ barndomsfavoriten. hoppas du får svar från bokklubben ändå! men kul att du drar igång'ett själv. ps såg att vi båda gjort ett litteraturinlägg typ samtidigt. haha, great minds think alike tror jag <3

Svar: Du och jag = two peas.
Älskar att läsa bokrecensioner. Blir så himla inspirerad till att läsa själv då. Och åååh, vad jag önskar att jag kunde vara med i er bokklubb. Verkar finaste x
Jennifer Palmblad

2014-12-16 @ 19:31:28
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is chrissy

om du bara bodde i sthlm!! då skulle du vara en given medlem <3 jag med! vår nästa titel är not that kind of girl, ska ha dina åsikter och synpunkter om den i åtanke när jag läser tänker jag

2014-12-16 @ 20:42:55
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is Sandra

åh herregud! det här är nog den bästa lilla bokklubb någonsin. 2015 = agatha christieåret <3

Svar: Joina så kan vi diskutera i evigheter!
Jennifer Palmblad

2014-12-17 @ 11:09:31
scribbler is Frida

Men åh, om det inte vore för att vi plöjer en halv miljon böcker i skolan så hade jag hakat på! Eller.. en kanske kan haka på lite halvt, läsa lite sporadiskt när en inte drunknar i skollitteratur? Gör ett försök!

Svar: Jag funderar på att lägga upp böckerna månadsvis och sen posta per månad. Så har en läst en av de kan en vara med och säga vad en tänkte, men det blir liksom inget måste att läsa dag och natt.
Jennifer Palmblad

2014-12-19 @ 00:30:10
URL: http://fridafunderar.blogg.se
scribbler is -Hanna

Det här är en så himla rolig idé. Har inte läst särskilt mycket av henne, så det kanske skulle kunna vara något att ge sig på?

Svar: Jaa, testa någon bok! Tänkte skriva ett inlägg i varje månadsskifte som bjuder på mina tankar och inbjuder till diskussion. Hänger nån på är det ju bara hur kul som helst!
Jennifer Palmblad

2014-12-25 @ 20:13:49
URL: http://ships.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0