2014; oktober, november, december


Okej. Slutet på året.
Från oktober månad fotade jag INGENTING. Anledningen: jag gjorde ingenting. Eller rättare sagt; det jag gjorde var inte ingenting jag vidare kände för att dokumentera. Jag sökte jobb på heltid, delade ut cvn i barer, butiker, restauranger, klubbar, pubar, gatuhörn. Typ överallt. Och jag fick inte ett enda svar. Noll respons. Det tog på självförtroendet som fan. Jag hade ju erfarenheten, jag hade ju skillsen. Men nej, ingenting. Nat började jobba efter två veckor och jag blev hemma ensam mest. Ingen inkomst = inga pengar att spendera = ett väldigt tråkigt liv, särskilt när en inte känner en själ i sin nya stad. Och jag blev så himla deppig. Grät dagligen. I soffan, i sängen, i trappen, på golvet, i duschen, i Nats famn, i halvtomma ölburkar, och i säälskap av hopplösheten. Jag började tröstäta och mådde ännu sämre över det. Försökte fördriva tiden med att rita, och fick faktiskt en del gjort ibland, men för det mesta var jag för utmattad för att inte göra annat än att ligga ner och jämra mig. Fan vad det tar på en att göra ingenting. Jag hatade det. Jag hatade allt.
Tredje november vände jobbsitsen och jag fick ett välbetalt kontorsjobb med skitfina arbetskollegor och roliga arbetsuppgifter. Jag fick chansen att visa mig själv, att växa. Och det var skitsvårt i omgångar men attans vad jag satsat. Och vunnit. Och mått bättre. Mycket bättre. Jag är fortfarande ganska så slut de flesta dagarna när jag hoppar av bussen i stan efter jobbet men det börjar bli bättre, och därmed har mitt sociala liv blivit lite roligare också. Jag har ännu inga bästisar, men jag har många fina bekanta och vänner jag är så himla glad över. 
I november försvann dock två fina från planeten och jag kände bara hur allt kollapsade. Jag orkade inte riktigt och fick ta två dagars panik-semester. Strövade runt på stans finaste kyrkogård och drack fruktthé, och läkte.
På det kreativa planet har jag vuxit med. Inte så det knakat direkt, men det behöver en ju inte alltid göra. Jag har börjat fotografera igen, och har minst fem rullar analog film som bara ligger hemma och väntar på att bli framkallade. Jag har en skissbok som jag nästintill fyllt under året med nya grejer jag aldrig testat på innan. Jag har skrivit i perioder, mest osammanhängande och inte vidare ambitiöst. Men jag har skrivt.
Annat kul: jag har hittat mitt nya favoritställe när det kommer till mat. Aldrig i hela mitt liv har jag stött på ett ställe som Annie's där jag förra veckan åt en helt vegetarisk burgare som innehåll: stuffing, posatismos, korv, bacon, kalkon, biff, brysselkol och tranbär. Aldrig förr har jag kunnat beställa ALLT på menyn. Och jag kommer fortsätta tjata om detta eminenta ställe; tro mig.
Jag har börjat läsa en hel del igen. Startat en bokklubb med mig själv då jag inte hittar en jag kan/vill vara med i. Vill mest bara läsa dygnet runt.
 
Det har varit mycket i år. Det mesta bra, en hel del svårt.
Det enda jag egentligen kan säga nu i slutet är att jag vet inte om jag är visare för det. Jag försöker lära mig att komma överens med mig själv, dumpa självhatet och finna konstruktiva lösningar istället. Och jag kommer falla igen. Jag kommer göra fel, göra mig och andra illa, ha ångest, ångra mig, och vilja bara ge upp. Fast jag tänker att det är bra att fortsätta försöka. För om så mycket ändå blev bra i år, hur bra kan du inte nästa år bli?
 
Så med det; hejdå 2014.
Det var nog bra att det blev som det blev, men jag vill aldrig se dig igen. Puss.

scribblings on the walls
scribbler is Beata

<3

2015-01-01 @ 10:20:07
URL: http://radarmagazine.se/beata/
scribbler is hille

åh, känner ju verkligen igen det där med jobbfronten, fick ju till och med flytta från london pga det och självförtroendet var verkligen på botten. men du är så himla bra så visste ju att du skulle få något till slut! är så glad att du bloggar mer igen (även om jag varit dålig på att kommentera, men bestämde mig idag för att sluta vara lat och kommentera mera!!) Ser verkligen fram emot fler alster från din sida också! you go glen coco!

Svar: Fina du 😘
Känner att jag just nu är en ganska så slö och oinspirerad bloggare, men jag hoppas att när allt stabiliserar sig lite har jag mer energi att lägga här, och på att vara kreativ överlag. Fingers crossed!
Jennifer Palmblad

2015-01-01 @ 22:46:39
URL: http://heleneryden.blogspot.se
scribbler is Jennifer

Åh <3 ser fram emot att få se de analoga bilderna och är, precis som Hille, så himla glad över att du bloggar mer! :*

Svar: Lovar att posta så fort jag fått de framkallade!
Och ni är så himla fina. Betyder otroligt mycket att det gläder andra att jag klottrar lite här. Gör mig varm inombords. Så tack tack tack xx
Jennifer Palmblad

2015-01-04 @ 10:10:17
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0