10x2

Bea, cavan, och jag i Tivoliparken för tre månader sen. 
Och så tio frågor från Jennifer och Chrissy med tillhörande svar. Puss.
 
1. Vilket är ditt första minne?
Jag vet inte. Hade en diskussion om det förra veckan, att det är svårt att veta vad som är riktiga minnen och vad en lyckas föreställa sig att en minns då man sett foton, hört historier, sett bilder. Minnet är en så himla klurig grej. Men om jag tänker på en liten Jennifer så tänker jag på ett blont yrväder som är så envis att det inte ens är roligt, som kallar sig själv 'Jaja', och spelade ut disneyfilmer med sina gosedjur. Finns ett sött foto när vi sitter uppradade som de sju dvärgarna. Jag har bakochframkeps på mig och ler jättestort.
 
2. Hur såg du ut för exakt ett år sedan?
Webcamkantig i nyköpt tröja. 
 
3. När hade du hjärtklappning senast?
Förra veckan. Mamma textade och berättade att vår finaste fina tant dalmatin kommer avlivas nu i dagarna. Jag bara tappade fattningen helt och hållet, sprang upp till Nat som eftermiddagsslumrade post-nattskift, och begravde mig i hans famn tills eyeliner fläckade hela mitt ansikte, sängkläderna och hans bröstkorg. Sen Skypade vi med Sverige. Mamma och pappa berättade om allt som hänt, inte funkar, och tyvärr kommer hända. Fannyhunden låg i sin fotölj och skakade. Så ont i hjärtat. Och jag grät gråtit åtta timmar i sträck.
 
4. Vad ser du fram emot just nu?
Nästa lön om två veckor. Kommer äntligen ha råd med grejer igen! Då ska det firas med veganburgare på JamCafé och belgisk hoppig öl. Och så ska jag beställa hem ett gäng nya copic markers i gröna och grå nyanser. Och föra över ett liten tårtbit på sparkontot. Och sen somna lite lagom vimmelkantig och utmattad i Nats famn. Alltså bästa.
 
5. Vad gör du om fem år?
Jag vaknar tidigt om morgonen, kanske vid halv sex eller så. Hoppar i mysbyxor och en stor stickad tröja, trär på springskorna, och väcker vår franska bulldog med en puss på nosen och lite mysigt öronkli. Sen går vi på en promenad längst dimmiga brittiska gator och kanske köper med oss nybakt bröd hem. Båda äter frukost och jag tar mig till jobbet. Spenderar åtta timmar med något upplyftande, kreativt, och engagerande. Något jag tycker himla bra om och är bra på. Äter avokadosallad med blåmögelost till lunch kanske. Och sen så skriver jag. Jag skriver på något som inte ger mig prestationsångest utan bara värsta kicken. Kanske något bara för mig själv eller något för oss alla. Och Nat avbryter mig med nackpussar och vi spenderar kvällen med att dricka öl på någon uteservering med franskis mellan fötterna, i ett stort moln av välbehag och goda vänner. Och så ler jag sådär hemskt mycket att jag har kråkfötter runtom ögonen från alla sidor sätt. Ja, typ precis så tack.
 
6. Vilken är din värsta ovana?
Alltså läsk. Dricker så himla mycket läsk. Skäms typ. Varje dag så gott som. Allt från en liten 33cl till en stor 2liters flaska. Dricker just nu. Är så himla beroende att det är pinsamt. Får värsta ångesten av att skriva det här.
 
7. Din sista måltid om du får välja helt fritt?
Ostbricka. Blåmögelost, röd Leicester, stark cheddar, krämig getost, mängder av mjuk brie. Typ ostnarkoman. Åt tranbärsost-toasts till middag. Omnom.
 
8. Berätta tre saker vi inte vet om dig!
Jag dricker inte kaffe. Började göra det lite när jag jobbade 12-timmars skift i baren, men inte alls sen dess. Tycker det doftar helt vansinnigt fantastiskt men smakar inget vidare intressant. Jag kan dock lite enkel latteart som jag lärde mig genom YouTube. 
Jag har bristningar i huden efter att ha pendlat i vikt som galet genom åren. Skäms så otroligt mycket över det. Mår dåligt om någon skulle se, märka, eller nämna det. De är inte himla synliga längre, ibland glömmer jag nästan bort de själv. Men som jag hatar de. Så otroligt mycket.
Jag är en sån som helst av allt vill vara författare på heltid men ständigt verkar ha skrivkramp.
 
9. Vad är du rädd för?
Min självkänsla. Den är så himla kass. Jag mobbar mig själv varje dag på ett eller annat vis. Vad jag än gör duger det inte, hur jag än försöker så blir det inte bra. Och jag är så elak mot mig själv. Funderar på att se om jag kan gå och prata med någon om det. Terapi hjälpte mig något helt vansinnigt för flera år sen. Ingen skam i ett återbesök eller tio.
 
10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Min vän Mimi tror jag. Hon är bara så himla fin och uttrycksfull att jag vet inte vad. Och lite som mig, fast ändå inte. Men ja, hon helst. Eller kanske Steve Buschemi. Känner mig lite som honom ibland.
 
 
1. BAM! Du är känd. Hur ser din autograf ut? 
Brukade typ träna på det när jag var liten. Insåg dock snabbt att Palmblad inte gör sig vidare snyggt i någon form av namnteckning. I alla fall inte när det gäller min handstil.Så får väl köra på mitt "artistnamn" höh.
 

2. Samlar du på någonting? 
Brukar sno coasters från olika barer jag gillar, vet inte om det räknas. Drömmer om snyggaste, finaste, och bästa bibliotekssamlingen av böcker någonsin. Från golv till tak, under byråer, ovanpå micron, bakom soffkuddarna. Har precis hittat nya utgåvor av klassiker jag vill se ryggarna på varje dag.
Och så tänkte jag börja samla Penguin Books-muggar. Har min Muminmuggssamling i Sverige fortfarande ju.

3. Vad är det obehagligaste du vet? 
Inse min egna ignorans. Att jag är del av en bekymmersam samhällsstruktur som ständigt sopas under mattan när det blir obekvämt. Det får mig att må riktigt illa. 

4. Du måste tatuera in en textrad eller ett ord i pannan. Vad väljer du och varför? 
Koordinater till bästa platsen på jorden. Och ett litet ankare intill <3
 
5. Tror att nästan alla på listan är i förhållanden. Så. Vem är ert frikort? 
Alltså, har inget. Kan sitta och bli sugen när jag ser en stilig bild på Matt Hitt och så, men liksom... Nat. Han är allt jag vill ha, hur jävla banalt det än låter.
 
6. Berätta om något riktigt kul/knäppt/fint som hänt på sistone. 
Jag svarade på hälften av de här frågorna medan jag satt på toa. Ärligt.
 
7. Tror du på spöken? 
Bara om de stickar intill öppna brasor som i Mumindalen.

8. Snog, marry, avoid: Gordon Ramsey, Fredrik Reinfeldt, Leif GW Persson. 
Snog: Gordon, that fisty bastard. Marry: GW. Avoid: Fredde, såklart.

9. Din bästa låt just nu? 
O'Children av Nick Cave and the Bad Seeds. Så mycket kärlek. Alltid.
Jag lyssnar typ inte på ny musik. Testade Little Jinders platta men det var liksom så upp och ner att jag inte blev bekväm. Bytte till en gammal Spofifyspellista istället. Så alltså, kasta ny bra musik på mig. Gärna svenskt! Vill ha alla tips.
 
10. Vad är du absolut världsbäst på? (Olagligt att inte svara på denna fråga.)
Jobbiga saker som att tvivla, racka ner på mig själv, och gråta i duschen. 
Och lite bra grejer med som att hitta på nya ord, vara tvåspråkig i sömnen, och använda Oxford comma.
 

scribblings on the walls
scribbler is Saga

Det är så... fint, underbart och givande att lära känna dig även om det är genom en skärm. För du är så himla mänsklig och det värmer. Önskar bara att du mådde bättre. Kramar

2014-12-02 @ 22:49:51
URL: http://marxgrav.blogg.se/
scribbler is Mia

"Och att använda Oxford comma" - typ en av de viktigaste sakerna att vara duktig på, helt klart. Puss på dig, Jempa <3

Svar: Men eller hur?!
Jennifer Palmblad

2014-12-04 @ 20:35:18
URL: http://miakristinacecilia.blogg.se/
scribbler is chrissy

haha jaaa du använder Oxford comma <3 (förväntade mig iofs inte mindre ifrån dig) åååh guuud ostbrickan!!!! dör dregeldöden. ps bästa är att du satt på toa när du gjorde listan. som i breaking bad!! där får ju hank världens UPPENBARELSE när han inser vem "w.w" är. bästa stället att tänka på, helt enkelt.

2014-12-05 @ 10:47:39
URL: http://highfivelivet.blogspot.se
scribbler is jennifer

Åh, tycker också det är så himla fint att få lära känna dig lite bättre. Du verkar vara en så himla bra person!!

Svar: Men tack, fina! Och tack för de kluriga frågorna ❤️
Jennifer Palmblad

2014-12-06 @ 07:14:54
URL: http://jenniferstroud.blogg.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0