that's not a skirt, girl that's a sawn off shotgun

Ville bara mest påminna er och mig själv att det är fredag, vilket ju inte är helt tokigt.
Dessutom har bästa Chrissy kirrat konsertbiljetter åt oss till världens fetaste spelningar i Finsbury Park nästa år. Och jag har ett tiopack Fosters hemma som bara vill drickas upp i helgen, inte mindre än två födelsedagsfiranden att attenda och en halv rulle kvar att ta upp på min engångskamera. Låt festligheterna börja!
 
Puss och kram /Lyckligtjej88

two fingers up

Mitt emellan drömpojkarna Alex band guy och Alex cheese guy har en ny liten krabat dykt upp på mina spellistor och sopat mattan med allt annat jag lyssnar på just nu. Northern, alltid med en cigg i mungipan och ögonen halvöppna till max. Klart jag faller handlöst. Och idag ska han få pynta bloggen tänkte jag. Vi tänder en cigg och börjar där: 
 
ps. klicka på låttitlarna för att komma till youtubevideorna som av någon anledning inte vill funka här i bloggen. 
 
Lightning Bolt
Lite lagom småtråkig video på britpojken med gitarren i famnen valsandes runt på Amsterdams gator, om jag inte ser fel. Kikar på lite vinyler och sjunger med solen i ögonen. Fint ändå.
 
Småstadssöt och svängigt med bästa Vicky McClure i. Om att hänga med polarna vid cornershops och ha det lite taskigt hemma. 
 
Svartvit i sin skinnjacka med gitarren i högsta hugg. Så mycket poser att jag drunknar lite. Fint.
 
Seen It All
Toksnygga Michael Socha spelar pingis med sin låtsaskompis. Kanske bästa låten med.
 
Slumville Sunrise
Senaste videon regisserad av ingen mindre än min bästa Shane Meadows. Så himla chav och lo-fi, älskar det. Var tvungen att sträcktitta på alla This Is England efteråt. Så mycket kärlek.
 
Så ja, lyssna på Jake Bugg. Han är häftigare än vi andra.
Screencaps for the win.

the cool kids club

 
Det är så nedrans fint när folk är underbara och spontana på en och samma gång. Mina bästa brudar Chrissy och Anna har lite på impuls bestämt sig för att ta tåg/flyg till mitt lilla kråkbo i helgen. Det blir billigt rödvin, långa spotifylistor och dödligt mycket dans. Och som jag längtar! Finbesök dubbelt upp. Så himla bortskämd jag är alltså.
 
Annars är livet lite överallt uppochner klibbig kaos och ganska så kul samtidigt. Kramar fint folk bäst jag kan på jobbet, ritar ut en karta för helgsemestrar som ligger på önskelistan till den tidiga våren och kedjeröker i vardagsrummet hemma. Fortfarande skitdåliga matrutiner och lite knackig sömn, men jag tänker att jag får väl roa mig medan jag är någorlunda ung och gå i ide på min ålders höst. Känns som en stabil plan.

intimitet utan att älska

 
Jag följer med dig hem ikväll för jag vill inte vara själv sjunger Veronica Maggio.
 
Ibland är det tungt att inse att man är ensam. Även om man självfallet klarar sig hur bra som helst själv så river det lite i bröstkorgen när det är klockan tre på morgonen, stället för kvällen stänger och man måste gå hem till sin kalla tomma säng utan någon som vill eller kan hålla om en. För närhet är så jävla fint och så jävla viktigt. Jag kramar och gosar med mina bästa vänner så mycket jag bara kan, men ibland behöver jag den där närheten, den där intima underbara energin, som kommer från att en pojke vill vara nära mig. Det kan låta banalt, men det är så fruktansvärt skönt att känna sig bekräftad, omtyckt, nära någon. Framför allt när man känner sig ensam och har druckit en öl för mycket och kommer ihåg att han som var viktigast för bara två månader sen inte har ringt sen natten då jag stormade ut med alla mina tillhörigheter nertryckta i en tygkasse med Velvet Underground-tryck på. För även om jag inte vill tillbaka, även om jag inte vill prata så vill jag att han ska vilja. Jag vill vara sådär hemskt himla viktig och omöjlig att leva utan. Så de stunder då jag kommer ihåg att jag faktiskt inte är det då är det skönt att känna någon annans kroppsvärme mot min hud. 
 
Det behöver inte vara kärlek. Jag tror inte jag hade kunnat hantera kärlek just nu. Men jag älskar att vakna upp med huvudet på en arm som håller mig tätt tätt intill. Och innan han hunnit blinka sömnen ur ögonen drar han mig till sig och kysser mig istället för att säga god morgon. Jag lirkar fingrarna under hans tshirt och låter de vila mellan tyg och hud. Han drar in ett djupt andetag med ansiktet begravt i mitt hår och vi bara ligger så tills vi somnar igen. Vid det här tillfället vet jag inte ens hans efternamn och han vet inte mitt. Men det kvittar för han är fin och vill hålla om mig och det är precis det jag behöver just nu. Och det är okej att känna så.
 
Jag åker fyra busstopp med honom och när vi säger hejdå kysser jag honom igen och han ler 'see you around' innan jag kliver av. Tre timmar senare får jag ett sms som säger att han nagiverade säkert genom östra London och har lyckats ta sig hela vägen hem. Det är ingen fantastisk kärlekshistoria, men det är en väldigt fin natt och morgon och faktumet att jag inte ens vet om jag kommer träffa honom igen gör absolut ingenting. För det handlar inte om honom, det handlar inte om oss. Ibland behöver jag bara någon som vill sova med båda armarna virade tätt kring min kropp.
Inga känslor, bara lite närhet.

himlen blev grå och jag blev inomhus

Jag har kommit in i någon form av en höstruskperiod rent humörmässigt. Vill bara stänga mig inne och tända ljus, bo i filtar och äta avokado. Idag har jag bestämt mig för att bo i vardagsrummet. Jag har ena fönstret på glänt och hör vinden ruska om löven på andra sidan gatan. Rätt fint faktiskt.
 
Uppkrupen i soffan med en bok skriven av mannen jag borde gift mig med om jag varit 20 år äldre. Men nu är jag inte det får jag väl lite sorgset erkänna. Samt att jag inte har någon avokado hemma och ingen som helst lust att lämna huset. Ja, som det kan bli ibland.
 
Nu rullar jag mig en liten mentholcigarett och drar igång ett gammalt avsnitt av Doctor Who. Sen ikväll blir det whiskeydimma med antingen bästa grabben från jobbet eller sötaste pojken från Brixton. Helt okej ändå.

RSS 2.0