svar om regn, vänner och bed bugs

lite annat smått ni har frågat;

Regnar det inte nästan jämt och är grått när det är uppehåll? Och om det är så, hur står man ut?
Hah, nej. Inte riktigt så illa är det. Periodvis regnar det en del, men oftare känns det lite som att det kan vara flera väder på en dag. Det kan gå från dimmigt till strålande solsken till dunkelt duggregn på bara en morgon/förmiddag. Men rent generellt sätt kan jag nog tänka mig att det regnar mer än vad det gör i Sverige. Men regnet här smakar sött och härligt, så det har jag inte så mycket emot.
 
Är det lätt att skaffa vänner för en normalsocial person?
Åh ja, hur lätt som helst. Folk är öppna och välkomnande på ett annat sätt här. Inte lika timida kanske. Här pratar man i kön till baren och säger 'hej hej, hur står det till' till sin granne. Folk kommer hit från hela världen för att uppleva saker och jag tror att det gör mycket till inställningen man har jämtemot annat folk. Du sitter inte ensam länge på en pub eller får dansa ifred på ett dansgolv. Bara le och ta för dig, vänner och bekanta kan du hitta precis överallt.
 
Hur hittar du alla roliga människor?
Det är lätt att hitta folk genom folk. Sen går man med en vän hem till en annan vän på fest och lär känna någon ny sexig karaktär. Eller så börjar det någon ny på jobbet som man helt enkelt inte kan låta bli att prata lite extra med och lära känna för fy tusan så kul människor kan vara. Eller så stormar man ett dansgolv med vänner, famlar hem på en spontan efterfest, kysser en främling i ett gathörn eller frågar en gatumusikant om man kanske inte kan få en autograf med ett nummer så man kan bjuda på pizza och spela munspel ihop någon gång. Allt är möjligt!
 
Hur känns det egentligen att bo med någon som är så cool som hon Mia? //inte Mia
Jävligt illa. Människan har ju så himla toppiga bröst och rocks a lot of polkadots <3
 
Var man hittar de allra finaste grabbarna?
Åh, de finns överallt. De grillar i parker om helgerna, svänger sina långa luggar på dansgolv i Islington eller Shoreditch, shoppar på Urban Outfitters eller Topman, säljer ost ur gatustånd på marknader. Londonpojkarna är vackra och flörtiga. Enjoy!
 
Vad är det sämsta med London? Finns det något dåligt med London som du kanske var beredd på eller inte så beredd på? Typ dyrt, turistigt, smutsigt, bed bugs, etc?
Klart finns det många nackdelar med att bo här och jag vet att det är sällan jag lyfter fram de i bloggen. Men ja, utöver dyr hyra och dåligt betalt måste jag medge att jag är himla glad över att vara uppvuxen i Sverige. Storbritannien är mycket mer konservativt och även om det går framåt här med så ligger vi före, långt före till och med. Jämställdhet- och genusfrågor är inte lika välbelysta. Trots ett mångkulturellt samhälle är många uppvuxna och även utbildade genom ett lite mer gammaldags katolskt eller protestantiskt tankesätt. Sopsortering finns inte om du jämför med Sverige. Här finns det en soptunna för 'recycling' och en för allt annat. Så du kastar färgat glas med plast och papp, men komposten i brännbart. Det gör mig arg ibland. 
Och sen är jag inte himla förtjust i turister, men det är ju bara gnäll från min sida.
 
Hur går man till väga för att få en vardag?
Man tänker inte på det utan bara kör på, sen kommer vardagen smyga sig på utan att man ens reflekterar över det. Jag jobbar heltid, måndag till fredag med lediga helger och 28 semesterdagar per år. Jag lagar lunchlådor och pendlar i snitt två timmar om dagen. Det blir så liksom.
Dock har jag varit lite tråkig nu på senaste och inte haft så mycket ork till vardagsäventyr. Ska se till att ändra på det. För visst är det fint med en långpromenad, ta en öl med vänner efter jobbet eller laga middag med alla sina flatmates bara för att det är onsdag.
 
Är nyfiken på hur brittisk midsommar firas?
Svenskarna tar över Hyde Park, sjunger små grodorna högt och långt in på natten och snappsar bäst de kan. Britterna undrar vad tusan det handlar om, men det kan väl få vara vår lilla hemlighet?
 
Har du tips på bloggar om London som är som din ungefär?
Jag läser tyvärr inte alltför många bloggar numera, men det finns nog en handfull som utspelar sig här i London. Om de är vidare lika min egen eller inte kan ni ju själva få ta och avgöra. Var goda;
 
Linn Wiberg
Linn har en blogg som jag alldeles precis hittat nu i dagarna, då jag varit hemma sjuk lite. Makalöst söt grabb som lever loppan precis här i min kvarter i öst. Verkar vara så genuint glad och skön. Dundergilla.
 
Twohundredeightynine
Mia som jag bor med. Det är så lustigt, för både hon och jag har läst varandras bloggar lite sedan urminnes tider. Det blev lite av en slump att vi kom att bo ihop, men det trivs vi bra med och snart drar vi till en helt ny lya. Utöver detta är hon häftig och himla söt. Fast lite av en slö bloggare ibland, hah.
 
Wish Wish Wish
Carrie är sådär sockersöt och tar bilder som man inte riktigt kan låta bli att bli avundsjuk på. Sen bor hon i Highgate med, som är min finaste stadsdel. Allt ser sådär drömskt och lite extra romantiskt ut.
 
High Five Livet
Chrissy har en blogg jag kikat in lite i med jämna mellanrum. Tös med tokigt fint hår och vad som verkar vara en hemskt trevlig balkong. Många härligt inspirerande bilder med. Ska börja följa lite bättre tror jag allt.

scribblings on the walls
scribbler is j

tack tack igen för alla fina svar! upptäckte att shoreditch inte är så långt ifrån där jag ska bo. ser framemot att ragga på fina londongrabbar. ska vägra vara blyg.

2013-05-25 @ 19:22:53
scribbler is chrissy

men duuu <33 tack for the mention! och jag gillar dina fragestunder. du ger alltid kloka och genomtanka svar.

2013-05-29 @ 15:51:04
URL: http://highfivelivet.blogspot.co.uk

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0