allt ni undrar om

 
Med lite ojämna mellanrum får jag frågor både här i bloggen och på mailen om hur det är att flytta till London, vilka klubbar som får det att pirra till lite extra i dansfötterna, om brittiska grabbar är snygga, om allt verkligen serveras med pommes till och en massa annat, både stora och små undringar.
Så då tänkte jag helt enkelt att jag sammanställer en liten guide eftersom att förfrågan är så stor. Så fråga på allt det ni vill veta om Londonlivet så bygger jag ett eller flera inlägg på det sedan. Kör hårt nu!
 

scribblings on the walls
scribbler is j

hur gick det till när du flyttade till london? med att skaffa jobb och sånt? (behövde du något särskilt intyg för att bevisa att du får arbeta där t ex?) och ja, dina favoritställen också! var du äter, dricker, dansar, tänker. var man hittar de allra finaste grabbarna. & så det viktigaste: är det lika fint som man tror? trivs du helhjärtat? ursäktar de många frågorna, men tack för chansen att ställa dem! du är bäst. puss!

2013-05-09 @ 20:13:15
scribbler is inte mia

hur känns det egentligen att bo med någon som är så cool som hon Mia?

2013-05-09 @ 21:10:50
URL: http://miakristinacecilia.blogg.se/
scribbler is Andrea

Hur går man till väga för att få en vardag? Hur hittar du alla roliga människor? Ditt jobb som du verkar trivas på? Det känns som att det gick så snabbt var det bara en tillfällighet?
Sen får du självklart gärna tipsa lite bra vintage affärer och andra smultronställen.
kramkramkram

2013-05-10 @ 09:29:50
scribbler is j

kom på en till fråga! är det någon som ifrågasätter att man anländer till flygplatsen utan returbiljett? jag tänker att det borde de väl inte göra, eftersom man ju får stanna där i tre månader (?) utan att "säga till". blir alltid så nervös på flygplatser, så vill vara beredd på allt!

2013-05-10 @ 14:48:10
scribbler is Amanda

Ååh vad bra med frågestund! Undrar mycket av vad de ovanstående har frågat, men här kommer mina frågor jag kommer på just nu:
Var det svårt att få jobb/bostad, hur gick du tillväga?
Hur mycket packning tog du med?
Hur mycket pengar tycker du man borde sparat ihop innan man åker?
Vilka områden i London rekommenderar du att bo i, för att få hyran + tunnelbane/bussresor att gå bra ihop om du förstår vad jag menar? För om man bor närmre mot centrum blir ju hyran dyrare men resor billigare, och bor man längre bort blir det billigare men resorna blir dyrare, som jag har förstått det i alla fall.
Och till sist (kommer inte på mer just nu hehe): Vad är dina allra bästa tips till någon som planerar flytt till London?
Tack så mycket för möjligheten att ställa frågor, ser fram emot svaren :) puss!

2013-05-10 @ 16:49:24
scribbler is Emma

Jag ska dit på mitt första besök om två veckor, kan du inte skriva något om vad man inte får missa ifall man bara ska besöka staden typ fyra dagar? :) Tack!

Svar: Hej hej, svarar här ifall jag inte hinner skriva något lite mer konkret i ett inlägg. Rent generellt så tycker jag att om man kommer till London för första gången får man inte missa att gå på promenad längst södra sidan Themsen, traska runt i Covent Garden mellan fina butiker, fik och pubar, dansa i Dalston på Superstore och Alibi eller Catch i Shoreditch, äta brunch på Breakfast Club och ha ölpicknick i en park, gå runt i timtal på Hampstead Heath, spatsera längst Portobello Road Market i Notting Hill, shoppa billigt på Primark och åk buss istället för tunnelbana så du hinner se mer av staden.
Jennifer Palmblad

2013-05-11 @ 09:20:45
scribbler is anna

Jag vet att du älskar London (utifrån din blogg liksom, den får ju mig att älska London genom dina ögon), men finns det ingenting med det liksom medsaker Sverige bara känns som "nej nej nej nej nej". Typ klasskillnader, orättvisor, tristess, etc.
Min fråga är väl egentligen: vad är det sämsta med London? Finns det något dåligt med London som du kanske var beredd på eller inte så beredd på? Typ dyrt, turistigt, smutsigt, bed bugs, etc?

2013-05-12 @ 13:31:02
scribbler is Lina

Vart hittar man boende?
Hur skaffar man jobb? (åka dit och söka personligen eller via nätet?)
Är det lätt att skaffa vänner för en normalsocial person?

2013-05-12 @ 18:11:31
scribbler is em

regnar det inte nästan jämt och är grått när det är uppehåll? Och om det är så, hur står man ut?

2013-05-12 @ 19:02:59
scribbler is stina

har du tips på bloggar om london som är som din ungefär?

2013-05-14 @ 00:04:41

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0