any old time to keep me waiting

 
Europakarta från en liten butik några gator bort.
 
Min hostelihosta väcker mig med jämna intervaller om nätterna. Fick gå hem tidigt från jobbet igår och har redan sjukanmält mig för dagen innan gryningstimmen. Ge mig payday, ge mig medicin.
 
Jag älskar London mer än vad jag kan förklara. Om fyra månader går mitt pass ut och det är dags att skaffa sig ett nytt. Har funderat på dubbelt medborgarskap, men det verkar som att jag hade tjänat på att åka tillbaka till Sverige och hänga där någon vecka i väntan på nytt. Så slog det till mig i huvudet nu mitt under natten att varför i hela världen inte utnyttja sommaren och testa något nytt. Europa är så stort och fint och jag har inte sett mer än vad de norra delarna har att erbjuda. Varför inte dra till Italien, Spanien eller Bulgarien och söka jobb i en turistort i en månad? Dricka bubbliga drycker till gryningen i het värme, träffa ett helt gäng nya vänner, skaffa mig ett nytt ordförråd av svärord och random fraser som inte kommer gå att använda i ett vanligt samtal och helt enkelt se något nytt, leva något nytt. Bara för en månad eller så. Jag vet ju ändå inte vad hur eller varför gällande någonting till hösten.
 
Någon med erfarenhet av att jobba i turistorter? Någron med kluriga idéer och smarta insikter? 
Någon som vill dela en tanke? Uppskattas till tusen.

scribblings on the walls
scribbler is matilda

Låter som en mycket bra plan tycker jag! du kan ju kolla in platsbanken och söka jobb där. Eller så kan man ju alltid åka på volontärresa och se något helt annat, om du har pengar då

2013-02-21 @ 19:56:13
scribbler is j

Hej du fina. Har tyvärr ingen erfarenhet av arbete på turistort, men skulle gärna vilja fråga dig om London. Tänker nämligen åka dit på obestämd tid i juni och undrar om du har några tips angående jobb- och rumssökande? Kan inte lägga ut mycket pengar (fattig student för tillfället), så hyror på över 100 pund/vecka är lite magstarkt för mig. Vore asfint om du svarade, men det är okej om du inte gör det också såklart. Puss.

Svar: Hej du.London är hur fint som helst att bo i, men det är inte billigt. Jag delar rum med två andra och lägenhet med ytterligare två och då är det en fyra med ett badrum/toalett som vi bor i. Jag betalar £260 i månaden för hyra plus ca £70 för räkningar. & då bor jag vansinnigt billigt. Det enda tipset jag kan ge dig är att höra dig för överallt, sitt på gumtree i timmar och sök, för helt plötsligt kan du hitta det. Fast det beror ju på vad man har för preferenser och dylikt.
Med jobb är det bara att söka som en galning. Sök online och gå med ditt CV till alla ställen du skulle kunna tänka dig. & glöm inte att skaffa ett national insurence number då de flesta arbetsgivare kräver det för att anställa.
Men ja, du kommer älska London om sommaren. Det är jobbigt att få allt att gå ihop ibland, men är det någon plats som verkligen är värd det tror jag det är denna.
Hoppas detta är ett dugligt svar. Puss.
Jennifer Palmblad

2013-02-28 @ 01:11:19

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0