att stiga in i någon annans värld för en stund

Okej, rubriken till detta inlägg får det väl att låta ungefär hundratusentals gånger mer magiskt och romantiskt än vad det är. Håll i er nu så ni inte blir besvikna. På senaste har mina allra bästa här i London flytt både stad och land för att fira jul med släkt och sånt på en mer passande plats. Så jag slog näven i bordet och sa att det var dags att skaffa sig lite nya vänner. Jag började inom min egen trygghetszon: fiktiva kompisar. 
En liten lista på nya tv-serier jag tagit mig igenom och rekommenderar att ni kikar på bumsnupåmomangen!
Enjoy:
 
 
Top Boy.
Från min del av London, det skitiga och farliga Hackney, springer kids omkring med knarklangare, alla har pistol och allt handlar om pengar, vilket självfallet gör att livet suger även om man alltid har extra skrammel i börsen. Det är på något sätt väldigt exalterande att få se en hel verklighet som är lika långt från mig som Narnia, utspelad på gator dit jag går om jag vill handlar juice. Det är brutalt men ändå ganska känslosamt. Självfallet i det brittiska måttet att 'less is more' då säsongerna är på 4 avsnitt var. Men det smakar, ja visst gör det.
 
Bad Education.
Skönaste killen Jack Whitehall, som jag sprang in i utanför apoteket på shoppinggatan nummer 1 förra månaden(fangirl says WHAT?!?!), skriver och spelar i denna söta tramsiga lilla historia om en skola som alla andra med en klass med enbart stereotyper i ledd av den minst inspirerande läraren man kan tänka sig. Fast med klockrena oneliners som 'You're SO Times New Roman' kan man ju inte låta bli att älska det. Dessutom har Alfie en egen twitter som man kan följa. Visst är det underbart att leva år 2013?
 
Breaking Bad.
Ingen nyhet för någon, men jag tog en paus på ett år och är inte på väg att se klart förrän precis just nu. Har väl blivit det största av det största och jag tycker det känns relativt välförtjänt. Så snyggt, smart och roligt, man kan knappt önska något mer. Förutom alternativa slut med Bryan Cranston och Jane Kaczmarek då... men åh, det finns ju redan! Världen är väl allt för härlig.
 
The Thick Of It.
För kanske två år sen såg jag en makalös dokumentär av/med Stephen Fry (för det kan ju inte bli annat när han lägger sin fantastiska krokiga näsa i bekymmer, roligheter eller något han helt enkelt känner är makalöst viktigt) där han tar upp den stora ficklampan och belyser den kanske största magin vi människor kan åstadkomma: språk. I en kort intervju i ett avsnitt av dokumentären, eller dokumentärserien borde jag kanske säga, pratar han med en av skribenterna till The Thick Of It om svordommar och språk, hur ett så kallat fult ord kan förändra rytmen i en hel mening och jämföras med någon Shakespearean rent språkmässigt. Så ja, det var väl helt enkelt dags att titta. Och fan vad bra. Utspelar sig bakom de stora grabbarna på number 10 Downing Street och är totalt dränkt i satir och humor, likaväl som det är rent språkgodis. Mmmmm...
 
 
Och härnäst då? Vad borde jag kika på? Kom gärna med tusen förslag till sömnlösa nätter och vansinnigt gråa tisdagar. Hade tänkt att The Walking Dead nog blir nästa, har bara sett två avsnitt än och det är ju bara lite illa måste jag erkänna. Vill himla gärna testa Shameless UK också, men det verkar så omfattande att jag blir lite matt, hah. Turligt nog är det snart nytt år och en väl behövd dos av BBC's Sherlock kommer slungas ut till oss som svultit i två nedrans år. Så för nu lämnar jag er med nya lilla teasern. Åååh, längtans tider.
 
 

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Jag älskar Bones och Once upon a time. Jag har alltid trott att breaking bad var den tokroliga serien med filip och fredrik så där verkar jag ha missat något!

2013-12-27 @ 05:41:51
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Hanna

aaaah, sherlock holmes, är så GALET peppad och spänd på hur det ska fortsätta!

Har du testat se supernatural?

2013-12-28 @ 12:10:35
URL: http://sanningsenlig.blogg.se
scribbler is Michelle

American horror story! Helt, helt otroligt.

Svar: Ja, har hört mycket fint om det. Fast jag är en liten feg fis, så jag vet inte om jag vågar... hah
Jennifer Palmblad

2013-12-29 @ 20:28:42

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0