irland, derry

Dags för lite Irland nu tänkte jag.
Jag åkte en bra stund innan gryningen måndag morgon och landade i Derry på Nordirland strax efter klockan åtta på morgonen. Anledningen till besöket var att Kevin och hans familj redan var där och hälsade på stora tjocka släkten som ställde till med bröllop och 80-årkalas, det sistnämda var jag inbjuden till. Så det blev himla mycket familjegrejer och jag fick träffa så många kusiner att jag tappade räkningen.
Det såg ut lite såhär: 
 
Vi bodde i norra delen av Derry och kullarna ramade in vår utsikt så himla fint. Varje dag låg molnen lågt över dem och regnet var sådär extra blött som det aldrig blir i Sverige eller England. Regnade om inte konstant minst fem gånger om dagen. Bara att dra huvtröjan över huvudet och bita ihop. 
 
Vi fick farbror Gerrys lägenhet alldeles för oss själva och firade med mackor dekorerade med plastig ost och en tupplur. Och lite nintendo wii. Ett alldeles ypperligt sätt att ladda krafterna på efter en natt utan sömn och ett obekvämt flyg.
 
Sen hälsade vi på inne hos tjocka släkten tre dörrar ner och promenerade genom små- och storskurarna till stadskärnan, min grabb och jag. Kevin har varit där sex veckor varje sommar sen han var liten så han fick leka guide och visa runt. 
 
Bland sluttande gator... 
 
...och små trånga snirkliga gångar.

Derry hade blivit årets city of culture och hade the fleadh i stan, vilket innebar att ca 400 000 turister befann sig i stan samtidigt som vi. Gatorna blev så småningom fyllda med pop up bars och scener. Överallt stod det äldre män och plinkade på sina gitarrer. Dooley's bar var favoriten. Fullpackat om kvällarna med en stor parkeringsplats på baksidan som gjorts om till uteservering. Briljant!
 
The Guildhall som var mötespunkt för alla sällskap som försökte finna varandra. Och så dansade folk till sig ett världsrekord i deltagande i riverdance vid ett tillfälle, för det kan man ju också göra. 
 
Vi promenerade till Peace Bridge som är rätt snygg och öppnades först bara för något år sen. 
 
Bra utsikt över atta små söta hus på kullarna från bron. 
 
Vi gick längst promenaden vid kanalen som var fylld med stånd som sålde burgare, godis, hantverk och annat.  
 
Ja, blommor med. 
 
Måste bara visa min härligaste bakfyllemat någonsin. Handlade vid fish & chips vagnen runt kröken en dag och åt det flottigaste jag ätit i hela mitt liv, men attans så gott. Är fortfarande helt uppsvälld  efter alla onyttigheter, men så kan det väl vara på semester ibland. Blev dessutom bjuden på restaurang inte mindre än tre gånger under min vistelse. Fint ska det vara, hah.
 
Men för det mesta hade vi stora pubrundor med kusinerna om kvällarna och tittade på film. Sjukt skönt att bara få komma bort och chilla lite. Så för nu avslutar vi med utsikten från sovrummet, med en skymt av de där fina kullarna som horisontlinje.
 
Två dagar spenderades även i Buncrana, som är en liten by på andra sidan gränsen. 
Det får ni se vid ett senare tillfälle lovar jag.
 
 
 
 

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Det ser så himla magiskt ut.

Svar: Åh, det var det. Du måste se det med egna ögon, särskilt naturen utanför städerna. Så helt makalöst vacker att man tappar andan.
Jennifer Palmblad

2013-08-25 @ 21:13:39
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is tyraelvira

åh, ser makalöst mysigt ut. älskar verkligen sinnesstämningen på första bilden.

Svar: Det var verkligen mysigt. Kika in igen om någon dag så får du se lite hur landsbygden såg ut, så sjukt vackert att jag vet inte vad! Puss
Jennifer Palmblad

2013-08-25 @ 22:25:43
URL: http://tyraelvira.devote.se
scribbler is Jennifer

Alltså, Irland. Helt fantastiskt. Måste verkligen åka dit snart!!

2013-08-26 @ 10:59:26
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
scribbler is Vicky

vilka bilder. love it.

2013-08-27 @ 07:59:13
URL: http://vickys.se/
scribbler is Sandra Leone

Det ser alldeles magiskt ut! Vad mycket stämning du fångat blir galet sugen på att åka till Irland nu.

2013-08-27 @ 14:31:03
URL: http://lingers.blogg.se/

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0