bonjour, mercredi

 
Andra dagen bestämde vi oss för att spana in lite parisiska sevärdheter. Allt det där stora och turistiga ni vet. Så det var bara att packa ner kameran och ge sig iväg.
 
Kevin föreslog turistbuss vilket faktiskt visade sig vara en alldeles utomordentlig idé. Många bra stopp, utmärkt utsikt överallt och lite roliga kommentarer och fransk musik i hörlurar som ingick i priset. Kevin skaffade sig dessutom instagram, så han fotograferade flitigt med mobilen.
 
Hej hå du vackra stad.
 
Busskalas pusskalas.
 
Notre Dame. Ska vara helt fantastisk på insidan, men kön in var vansinnigt lång och vi bestämde oss för att spara på de slantarna.
 
Utsidan var ju faktiskt inte så tokig den heller.
 
Vi vandrade ett par sträckor mellan busstoppen, då vi kunde hoppa på och av som vi ville. Blev så tokigt förälskad i alla små snirkliga gator. Precis så har Paris alltid sett ut i mitt huvud.
 
Floden Seine och lilla jag. Notera den spontana strandremsan i bakgrunden. 
 
Vi kikade i växthus och små butiker längst floden. Var himla nära på att köpa med mig örter hem för att plantera i köksträdgården. Eller rädisor, omnom.
 
Eller en stor och vacker fågelbur som Moas origamifåglar hade kunnat få bo i.
 
Snubblade över bron där alla förläskade små själar kedjat fast sin kärlek i form av små lås. 
 
Sen åkte vi på Champs-Élysées i riktning mot triumfbågen. I hörlurarna spelades det Aux Champs-Élysées, lite lagom svängit sådär. Himla svårt att få ur huvudet sen dock.
 
Pampigt säger jag bara.
 
Och sist men absolut inte minst hamnade vi vid Eiffeltornet. Så himla tjusigt att jag vet inte vad. Man vill liksom bara ta av sig hatten och buga litegrann. 
 
Sen släppte bussen av oss hemma igen och vi gjorde oss i ordning för ännu en utekväll.
 
Den här gången var vi på jakt efter en restaurang och vandrade vidare på kringelikrokgatorna i Montmartre. Överallt var det fullt med folk på uteserveringar som drack vin, åt ostbricka och kedjerökte. Verkar vara det man gör i Paris. Inte mig emot.
 
Självfallet letade vi upp Amélie Poulains arbetsplats. Kevin hade inte sett filmen och fattade inte alls vad som var grejen, men jag studsade fram.
 
Så fint. Dock verkade allt väldigt dyrt och stället var fullpackat, så vi bestämde oss för att leta vidare efter käk.
 
Hittade en charmig uteservering någon gata bort och beställde in bruschetta med mozzarella/getost. 
 
Och sen färsk pasta till huvudrätt. Kevin stod för vinvalet och det blev ett smaskigt rött ett. Vi har bestämt oss för att vi ska gå ut och äta på restaurang en gång i månaden bara vi två. Date night typ. Känns som världens bästa idé, älskar när vi gör det.
 
Alldeles för mätta för efterrätt tackade vi för oss och gick vidare då natten lagt sig till rätta. Gjorde banne mig bara gatorna ännu vackrare.
 
Vi tog metron till Marais och mötte ännu en gång upp Evelina och Madeleine som hittade världens mysigaste lilla bar. Färgglada ljus och lyktor, vimplar, porslinshundar och porträtt prydde alla utrymmen. Ni kan skymta en svensk flagga i bakgruden och över dörren in mot toaletten fanns även vår kungafamilj på ett vykort. 
 
Vi stannade bara för en öl, var för trötta för mer än så. Men kika definitivt in här om ni har möjligheten. Stället heter Le Kitch och ligger precis intill Oberkampf metro. Tips tips! 

scribblings on the walls
scribbler is Daniella 🌙

Kan inte du göra ett inlägg om hur du och din grabb träffades? Hade varit kul :3

Svar: Hah, jovisst hade jag väl kunnat göra det. Skrev lite kort om det i april http://isolatedyouth.blogg.se/2013/april/ni-vet-han-kevin.html
Jennifer Palmblad

2013-08-04 @ 13:24:01
URL: http://daniellachanelle.se/
scribbler is Madeleine -an uncompromising feministic vegan

så fint att vi två par hittade på lite egna äventyr på dagarna, för att sedan mötas upp och få ta del av det. puss <3

Svar: Ja, det var kanonfint!
Jennifer Palmblad

2013-08-04 @ 13:55:59
URL: http://sisterdisco.blogg.se
scribbler is lovisa

vilken mysig restaurangdejtidé!

2013-08-04 @ 18:44:45
URL: http://polichinelle.se
scribbler is Martina

Ser helt magiskt ut ju! Men jag tror att Notre Dame var gratis när Mimpan och jag var där, men i och för sig, man orkar ju inte kö.

Svar: Kostar €8.50 eller €12.50, tråkigt nog. Av samma anledning dissade jag att åka upp i Eiffeltornet. Surt at det ska kosta en massa.
Jennifer Palmblad

2013-08-04 @ 19:32:35
URL: http://hector.devote.se
scribbler is hille

alltså ååååh vad avis jag är och åååååh vad fin du ärrrrrr

2013-08-04 @ 22:54:11
URL: http://heleneryden.blogspot.com
scribbler is Jennifer

Åh, alltså. Kan knappt vänta tills jag är där!!

2013-08-06 @ 17:10:28
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
scribbler is Fröken Cocco Sohl

När jag var i Paris förra hösten bodde vi bara någon gata ifrån sista restaurangen ni var på, hängde där varje kväll och drack mojitos. Gud va jag saknar det!

2013-08-13 @ 19:49:58
URL: http://cocco.spotlife.se

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0