bonjour, jeudi

 
God morgon, unge herr Doherty. Dags för sista dagen i Paris.
 
Vi checkade ut från hotellet, tackade för oss och knaprade brieost och en baguette till frukost. Laddade väskorna fulla med vattenflaskor. 35 grader och inte ett moln på himlen. Fint, men attans vad jobbigt. Blir liksom matt bara av att finnas till. Har inte varit med om sånt väder på flera år.
 
Vi brände oss båda en del dagen innan så lager på lager av solkräm applicerades var och varanna timme.
 
Vi tog bussen till Place de la Republique och vandrade österut tills vi var framme vid Cimetière du Père-Lachaise, ett av de få måsten jag hade på min lista inför resan.
 
Jag är nog lite förtjust i kyrkogårdar trots allt. De är ofta så vackra och fyllda av intressant historia. Denna visade sig vara väldigt pampig med stora minnesmonument och maffiga gravstenar med väldigt lite utrymme mellan varandra. Tjusigt, men jag saknade allt det gröna som vuxit sig vilt i stil med vad som finns hemma i London. Menmen. 
 
Jag agerade kartläsare och guidade oss bäst jag kunde genom denna oändligt stora yta med kringelkrokiga gångar som inte alls gick som jag tänk de skulle. Men efter ett litet tag hittade vi ändå de gamla kamraterna vi letade efter. Jim Morrison var först ut.
 
Och sen madame Piaf såklart.
 
Och den lustigaste gravstenen jag sett i mitt liv...
 
...tillhörande en av de bästa människorna någonsin. Så mycket kärlek.
 
Ännu mera promenix.
 
Vi gick inom en butik i närheten innan vi hoppade på metron och hamnade vid Hôtel de Ville. Vi valde en ledig trappa vid floden och picknickade loss i skuggan. Åh så skönt att sitta ner lite. 
 
Söta Evelina.
 
Kevin och Madeleine.
 
När vi vilat upp oss gick vi runt lite längst floden och kikade vad alla gatuförsäljare hade att erbjuda. Hamnade vid den där stranden igen. Ser heltokigt ut i mina ögon. Sen var det dags att åka hem, jag och Kevin till London och Evelina och Madeleine till sitt hostel. Så vi kramades hejdå och tackade så mycket för allt fint sällskap. 
 
Så det var det, för den här gången. Jag saknar redan de vackra små balkongerna, alla krukväxter som sticker ut ur öppna fönster, att höra det franska språket talas överallt omkring en och att bara gå runt och upptäcka en massa. Det var banne mig helt underbart.

scribblings on the walls
scribbler is Jasmin

gud så vackert. paris är en sådan himla fin stad

2013-08-09 @ 14:53:19
URL: http://childhoodlight.blogspot.com
scribbler is anna.

jag vill också resa!! men om en månad hänger jag hos er iaf. det ska bli så himla fint!

2013-08-10 @ 11:19:39
URL: http://annajooy.wordpress.com
scribbler is Elizabeth

Fina bilder!!

2013-08-24 @ 16:39:32
URL: http://www.eruiel.blogspot.com

what's on your mind, dear?

namn,
time & relative dimension in space,

mail, (publiceras ej)

blogg,

question//comment//love letter,

Trackback
RSS 2.0