honey you should see me in a crown


f;  screencap som jag redigerat om.

Sjuk som en småfisk, som alltid. Jag blir aldrig riktigt frisk & imorgon ska jag in till sjukhuset & stickas hål på med tusen nålar för att försöka ta reda på vad som egentligen är fel med mig. Men innan dess lapar jag thé, tittar om & om igen på The Reichenbach Fall & försöker reda ut alla små trådar & red herrings som hjältarna Moffat & Gatiss har lagt ut [bästa verklighetsflykten när man inte orkar med sitt eget liv]. Det har blivit lite som tvångstankar.

Har ni sett senaste säsongen av Sherlock? Någon som har kommit fram till någonting?

ibland gråter jag mig tokig


f; tumblrfynd

London igen.

Det är tveklöst den mest fantastiska platsen jag kan komma att tänka på. Det är vansinnigt vacket att bo där, men verkligheten hinner ikapp mig. Nästa vecka börjar jag plugga igen & sen kommer det bli tvunget att flytta tillbaka till Sverige.
Men just nu värker alla leder & jag har bokat in en konsert med ett av mina favoritband nästnästa helg & att se hjältar på riktigt gör all skillnad i världen.

Förlåt om jag tråkar ut er.

x

we are super magic men we stay up till 5 am


The Horrors-frisyr i Spinner's End.

Vansinnigt mysig kväll med Anna, HD, Kajsa, Elias, Pälle & smörgåstårta. Jag åt mig mätt i dubbla omgångar & blev kickad i sällskapsspel. Dessutom fick jag en helt makalöst fin nostalgikick i form av en fotobok av Anna med minnen från små & stora äventyr de senaste två åren. Så mycket kärlek.

& ni anar inte vad jag njuter av att ha internet igen. Jag fyller hårddisken med Peep Show, Michael Palin's olika resor & QI, bläddrar runt på tusen olika tumlrs & sparar mina favoriter, tittar på intervjuer med Noel Fielding & utsökt bakom kulisserna-material från Sherlock [tusen tack för länken, Hille!]. Men mest av allt kan jag hålla kontakten med folk, uppdatera mig om små händelser & följa med i allas ingenting, vilket jag saknat något enormt. I dagarna har jag dessutom ärvt mammas gamla mobil, en historia med touch & möjlighet till internettillgång. Så när jag kommer tillbaka till ön hoppas jag på att kunna Facebooksurfa på bussen på väg till jobbet & skriva till er under rökpauser i hörnet av Great Castle Street där man alltid hittar mig om dagarna. Hur fint hade inte det varit?

at the fall of reichenbach


f; screencap som jag redigerat om.

Ni som känner mig vet så väl att jag läst allt allt allt med Sherlock Holmes, att jag åker till Baker Street när jag har en dålig dag & att min framtida grå grand danois kommer gå under namnet 'Watson'. Ni vet även att jag inte alls är vidare förtjust i de nya filmatiseringarna av historierna med Downey Jr & Jude Law, även om båda gossarna är trevliga i sig, & att enda anledningen till att jag har 'A Game of Shadows' på datorn stavas Stephen Fry. För sådan råkar jag vara.

Men jag är också helt hopplöst uppslukad av Mark Gatiss' & Steven Moffat's BBCdröm 'Sherlock' & har varit det sen första stund. Det är smart, snyggt & elegant. & nu har även andra säsongen tagit slut & jag är lite i spillror för fan vad snyggt det var & åh jag kan inte få nog vill bara se om & om igen. Alltså kärlek!

the foreign gravelAlltså; hej.
Jävlar Sverige, ska det verkligen vara såhär vitt & kallt? S fort jag kom hem till mammas källare rusade jag in i den största koftan jag kunde hitta. Det har bara gått några timmar sen mitt plan landade men redan har det hänt mycket. Jag har kramat mina små katter & hunnit gråta floder över hur länge sen det var vi sågs & dessutom har Tuutikki, alltid minstingen, blivit riktigt knubbig. Jag har varit på sjukhuset & hälsat på min farfar som legat där den senaste veckan, pratat med morfar i telefon, åkt bil med pappa & lillebror & nu nedrans ska jag äta janssons utan jansson i med mamma.

& vet ni vad? Fan var allt ska vara jävligt ibland. Jag hade med mig tobak & rullpapper från Britannien men inte filter. & det finns inga fittjävlaskitmentholfilter i det här landet. Inte ett enda filter har jag. Inte ett. Funderar på att röka en filterlös cigg & sen ge upp äventyret i protest hellre än att köpa ett svindyrt paket vanliga cigg. Wanking sod.

-ps. jag är i Sverige fram till på söndag & ursäkta webcambilden, men kameran är kvar i Stokey.

vad vi inte minns

Martina tog en massa tjusiga fotografier på nyår som jag mest bara vill spara på här i bloggen, så ni får leva med lite efterklok nostalgi. & en massa leenden.
new slang is the curse of this town


Igår var jag helt ledig & utnyttjade det genom att för en gång skull gå upp någorlunda tidigt & ta bussen till en annan plats än jobbet eller en klubb. Jag åkte till favoritbiten i norr, Hampstead, & gick i över två timmar på Hampstead Heath. Det är inte lika tjusigt såhär års som på sommaren, men ändå är det lite sådär magiskt.


Mitt ute i ingenstans låg det en pytteliten stuga med toaletter för allmänheten. Så söt att jag inte kunde låta bli att fotografera.

Jag traskade hela vägen upp över Parlament Hills, med den mest fantastiska utsikten över hela London i enorm dimma, & till Highgate. Kroppen darrade av trötthet efter de konstanta uppförsbackarna, Highgate lever upp till sitt namn, & köpte en macka at luncha på i Waterlow Park. Tusen hundar hälsade på mig & utflykter är banne mig det bästa, även de små.

wild charmsJag var Marla Singer på Pete Doherty's nyårsfest i Brick Lane. träffade Madonna & Courtney Love, i sällskap med Edie Sedgwick & absinthfeén själv. Temat var addiction & allt var strålande. Mina läppar var målade med två läppstift som inte matchade & håret i värsta tovorna jag varit med om. De bästa festerna finns nog här ska jag säga er.
Puss,

i can't believe you're not dancing yet

Förra helgen var sådär ruskigt bra. Det var himla längesen bara vi fyra drog ut & var borta halva natten, så vi bestämde oss helt enkelt för att göra det. Timmarna trillade iväg så attans fort & allt var pojkar, hemmarullade cigaretter & massor med god dricka. En grabb byggde robotar som yrke, en annan hade träffat Stephen Fry själv. Jag sov på en bean bag under världens bästa Londonutsikt på platsen där Hitchcock's 'The Birds' filmades. Enastående. & morgonthé, såklart.


Lördag kväll hemma i grytet. Alla mina fina sitter vid köksbordet & peppar.


Drar till Lextington för att dansa loss.


& dansa lite till.


Wiskey & coke mellan andetagen & attans vad jag tycker om mina bästa.


Trillar längst gatorna fram för slutdestinationen efterfest. En pojke drar sitt knä ur led, men han skrattar ändå.


En såndär makalös lägenhet som inte finns på riktigt. I Gainsbourgh Studios.


Utsikt söderut över London. Det var så sjukt snyggt.


Men vi kunde inte stanna för det finns fler platser att dansa på.

1969-1979Det ösregnade så jag blev blöt genom paraplyet i morse på väg till jobbet. Nu är det solsken & sådär innerligt trevligt på himlen. Jag är mest förvirrad & trött. Dagen knappar iväg riktigt fort & jag vill helst av allt bara åka hem, krypa upp i sängen med Michael Palin's dagböcker från 1969-1979, en julklapp till mig själv. Men jobbet serverar i alla fall dundergoda chips för bara 60p, vilket kirrar i kistan precis som det ska.

Jul var fint, nyår var underbart.
Alla våra julgäster har nu rymt hemåt igen & Spinner's End ekar tomt, men på ett behagligt vis. Jag vill hemskt mycket & ingenting alls just nu, vilket är en kombination jag inte får rätsida på. Jag längtar lite hem till Sverige. Om bara några veckor får jag krama mina katter igen & hjärtat dunkar håradre bara av tanken.

RSS 2.0