tusen små saker

Tiden går så himla fort tt jag vet inte vad.
Jag sitter på Moas lilla jobb med hennes laptop & har 40 minuter kvar tills jag måste vara i butiken som en riktig vuxen människa med arbetskontrakt & viktigheter. Men tills dess sitter jag här. Små, några småsaker;
,Inget internet. Vet inte när vi får det. Blir liksom aldrig av att beställa.
,Hela lägenheten är storstädad men möblerna flyttar på sig själva. Jag hoppas att ett stickande spöke dycker upp.
,Planerar Halloweenfirande som tusan. Vi ses på KOKO den tjugoåttonde.
,Jag måste verkligen se Kasabian i december. Ingen som vill göra mig sällskap?
,Bästa Anna kommer hit om nästan precis en månad. Så mycket fint att se fram emot.
,Vi har en röd trädgårdskatt som heter Langos.

Men tills vi hörs igen kan ni väl fråga på lite. Är det något ni undrar? Något om London eller något om mig? Undrar ni om hemligheter, röda bussar eller duggregn? Jaa, bara fråga på helt enkelt så ska jag göra mitt bästa för att svara så snart som möjligt.
Puss på er alla små rävar.

snabb uppdatering fran ett internetcafe

Hej alla mina fina.
Det var sjukt langesen nu. Inga prickar over alla de svenska bokstaverna.
I alla fall, sen senast har det hant mycket. Vi har flyttat in i nya lagenheten som ar sadar makalos & underbar. Jag stormtrivs & lite till. Jag jobbade en vecka pa ett litet bagelstalle vid Market Place men trottnade pa allt enormt fort, sa jag slutade & dagen efter fick jag en intervju pa Miss Selfridge. Tva timmar efter intervjun blev jag erbjuden ett heltidsjobb & det ar precis det jag sysslar med nu. Helt nytt for mig & makalost kul. Men nu har jag en helt okej lon & delar dessutom matsal med alla sota pojkar pa Topshop. Lyx, hah.
Vi har inget internet hemma annu men det ska fixas sa snart som det finns pengar pa en mobil att ringa fran. Jag langtar efter att fa visa er allt fint, lustigt & harligt som ar mitt liv. Mitt Londonliv.

Jag lovar att hora av mig snart igen.


moving day
Aaaah, allt är så bra. Idag har vi flyttat till ett magiskt litet område i norra London. Nu är allt kalas & trötthet & ganska mycket mys. Jag är så glad att jag är här. Önskar jag kunde dela med mig lite av mitt lyckorus till er alla.
Ni får komma & hälsa på mig helt enkelt!

ginger boy

Jag vill ha en alldeles egen Rupert Grint, tack.


GIF; men are objects

days are forgotten


Igår var gratis öl, fina människor som man inte träffat tidigare, ett konstant förbud till att sitta på gatkanterna & väldigt härligt. Min kamera for rundor i väskan & jag minns det ungefär såhär.


Alla flatmates. Ni anar inte hur bra jag tycker om alla de här människorna.


Svettiga Alibi i Shoredich.


Min finaste lilla Moa.


London gör så mycket med mig på insidan. Jag älskar det. Allt av det.

det där med tre små katter
Det är himla lustigt, men ganska trevligt med. Vår landlord verkar ha glömt att stänga ner vårt internet, så här ligger jag i min lilla hörna av lägenheten & skriver som om ingenting hänt. & det har det ju egentligen inte heller.

Jag har sprungit runt London i två dagar nu & kastat mitt cv på alla som velat ta emot det. Fått ett provjobb på ett litet bagelställe nära Oxford Street tidigt imorgon. Är inte sjukt sugen på det jobbet, men jag tänker att jag tar det jag får tills någon bättre visar sig. Håll tummarna för mig att någonting bättre dyker upp snart.

Det är så kluvet att vara här. Jag älskar staden, bussarna, de smått nedgångna husen, alla lustiga skorstenar som sticker upp lite här & var. Folket, mina fina flatmates & alla trevliga taktreasser med god öl gör det så himla fint att jag vet inte vad. Men samtidigt kliar det lite inuti. Jag saknar min härliga mamma, som visserligen ringer mig nästan dagligen & säger sånt som är fint. Jag saknar mina bästa som bor kvar i Kristianstad & traskar på samma gator vi alltid tagit promenader på när vi bara velat prata lite. & mest av allt saknar jag mina tre små tokiga katter som nu lever loppan hemma hos mamma & lillebror. Mymlan springer upp med mina strumpor från källaren & ger de till mamma. Det gör så ont inombords att inte ha de här hos mig. I fyra år har de funnits precis intill mig varje dag, varje natt. Åh, jag saknar de så himlahimla mycket att jag ibland tror jag ska explodera eller boka ett flyg hem bara för att få krama de ett par timmar.

Det där med hemlängtan är inte livsfarligt, men kattlängtan är banne mig olidligt.Fast nu pratar Moa om att vi ska skaffa en Rupert Grint istället. Så allting löser sig väl ändå.

vi ses om en vecka


Idag slutar vi betala för internet här i lägenheten så jag tror inte vi ses här förrän om en vecka. Kan hända att jag tar en heldag på ett café med wi-fi om tiden går långsamt & domedagsregnet upphör. Fast mest är det rätt mysigt. Ta hand om er så länge, kiddos.

första natten på pottermore


Äntligen fick jag mitt sista mail från Pottermore sent på kvällen som gav mig tillgång till sidan. Helt underbart. Jag satte igång genast & köpte mig en tornuggla för mina galleoner.


Sen sprang jag vidare till Ollivanders & tänka sig; en alldeles egen trollstav valde mig!


Sen åkte jag med Hogwartsexpressen & blev insorterad i Ravenclaw. Inte helt dålig för att vara en oväntad måndagsnatt.


Man kan även testa sin kittel & se om man kanske kan få finaste professor Snape att le åt en. Ganska klurigt, men väldigt kul. En del drycker tar timmar att brygga, kan ni tänka er?


Fast det absolut finaste, hittills i alla fall, måste vara alla små detaljer & bakgrundshistorier man kan läsa. En helt nyskriven om McGonagall exempelvis. Åh, hon är en av mina absoluta favoritkaraktärer.

Någon av er därute som har Pottermore accounts?

det där med budget

Hittills har jag inte varit vidare snål här i Utomlandet. Jag har ätit relativt gott, mest tack vare Mathlidas underbara pastarätter & langos, druckit massor med god öl & köpt det där som man måste ha, i vilket ingår mobil, simkort, busskort per månad. Jaa, usch sånt tråk. Så den här veckan när jag påbörjar jobbletandet tänkte jag vara lite extra av en budgetmänniska.


Thé är ju alltid billigt. & lite sådär livsviktigt med.


Har kokat en god löksoppa idag med lite svamp till. Det får bli favoriträtten från & med nu. Billigt & bra, allt som behövs är gul lök, vitlök, buljong, lite kryddor & så vatten då. Dundermätt blir man med. Imorgon traskar jag ner till Tesco & köper en stor påse lök för nästan inga pengar alls. Skål på det!

birds fly northNi ska veta att den bästa platsen att sitta på i bussen är längst fram till vänster. Den är magisk & jag vet inte alls varför. Jag åkte en bit norrut igår i alla fall.


Sen steg jag av vid vackra Finsbury Park som var lite höstig runt vissa träd. Men annars är vädret mest lite sensommar här. Perfekt för att sitta på gatkanter & småprata.


& vet ni vad? Jag hamnade på en gata där alla hus var himla fina, särskilt det i mitten på bilden.


Det råkar nämligen vara vår nya adress! Om bara nio små dagar flyttar vi & det ska bli så himla härligt att jag vet inte vad. Härligaste området, egen trädgård, eget rum... Pirr i magen!


Parkfika. Maten är billig & ciggen dyra. Men vad gör det när man kan köpa två flaskor gott vin för £5 precis över gatan? Jag undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid att bo här.

i wouldn't mind growing old this way

Ruskigt varmt i London idag. Två tredjedelar av mina flatmates var lediga, så vi promenerade ner till Brick Lane, rotade runt på second hand & åt oss döda på fina The Breakfast Club. Allt är bara lite för härligt ibland.

i really love cats


Häng på Macbeth i Shoredich ikväll.
Jag springer runt London & är så himla dålig på att uppdatera, förlåt.

RSS 2.0