allting som fungerar och det som blir överLäser en biografi om Pete Doherty & lyssnar på ljudböcker med Stephen Fry's röst ekandes i mina öron. Härom dagen fick jag ett brev från min morfar. Sådär vansinnigt sött att jag vet inte vad. Annars rullar jag mest cigaretter i gathörn & följer vackra fransmän längst gator jag inte kan namnen på om morgontimmarna. Men det bästa är nog ändå att 29an har fått dubbeldäckare till slut & det är så jävla skönt att åka högt uppe i luften till jobbet om morgonen. Shit off, tunnelbanan.

stylish kids in the riot


Torsdag på Scandinavian Kitchen, genom webcam.

Ledig dag, tusen saker att göra.
Nya Misfits på datorn, älskar det. Rudy är blixtkärlek. Kooks & Kasabians nya album gör mig ledsen, lyssnar om & om igen på Libertines & har hatt i höstblåsten. Finbesök ikväll, tills dess flyger vi runt i Camden & Stoke Newington. Hoppas på tusen bra saker & snart förändras allting helt & hållet.
Kärlek,

ruining our dreams

Jag svälter bloggen & tusen förlåt för det.
Helt plötsligt har det gått en vecka & man inser att det inte finns i närheten av ens dagliga rutin längre. Jag ska försöka bli bättre. Tummis & sånt på det.


För någon vecka sen letade vi loppis i Holloway för att ha något trevligt att göra på en onsdag. Det tog lite tid, men till slut hittade vi rätt in bland gamla pälsjackor & småtrasiga speglar.


Systrarna provade solglasögon & var sådär oförskämt söta som bara de kan.


Det finns små skatter lite överallt här. Älskar det.
Jag köpte bara Agatha Christie's självbiografi, men det är inte så bara det heller.

Vad har ni söta hittat på för fint på senaste? Uppdatera mig!

questions and answers

En samling lite fina frågor som ni skickat, besvarade & leveransklara;

Hur har du burit dig åt för att få både bostad och jobb så snabbt?
Svar; Jaa, det gick himla fort allt det här. Bostad ordnades himla smidigt i & med att Moa hörde av sig till mig tre veckor innan jag flyttade hit & berättade att de hade en hörna ledig hemma hos sig. Sen ändrades allt & planen blev att söka nytt ihop. Fast det hann mina töser ordna innan jag kom hit, så jag har de tre att tacka för hemskt mycket.
Jobb var inte svårt heller. Min andra vecka delade jag ut CVn i butiker, fick jobb direkt på ett litet bagelställe där jag nu äter frukost ibland. Min femte dag där fick jag ett telefonsamtal, en jobbintervju & sen även ett jobberbjudande. Allt gick himla kvickt egentligen. Jag tror bara det gäller att ligga i & ta möjligheterna man får.

Vad är det bästa du vet med London?
Svar; Det är så mycket. Jag älskar att staden lever dygnet runt, att här är så stort, alla lustiga skorstenar, att allt är liet dekadent & skitigt, att ölen är billig, klubbarna alltid fulla [nästan], att folk kallar en 'darling' & 'love' hela tiden.

Vill du någonsin åka tillbaka till Sverige?
Svar; Hemskt gärna, men mest av allt vill jag bara vara här. Allt är så fint & annorlunda & det finns fortfarande tusen äventyr & dubbelt så många möjligheter att ta reda på. Helst av allt hade jag ju velat köpa mig ett litet hus, hämta upp katterna jag saknar som tusen nålar genom huden & bo här för evigt. Helst ihop med Pete Doherty, men vi har inte bestämt något än. Vi klurar på det.

Kände du människor i London innan du påkte dit eller har du lärt känna folk där?
Svar; Jag kände Moa, hade träffat Mimi någon gång innan & tagit en fika med en fin tös som heter Lisa. Alla andra är nya bekantskaper som jag är himla glad över, även om de är ganska få än så länge.

Har du the time of your life, Jennifer?
Svar; Jag vet inte. Kanske har jag det. Jag har inte riktigt haft tid att stanna upp & tänka efter, vilket jag antar är ett gott tecken. Men jag vaknar med ett leende på läpparna varje dag & det har jag banne mig inte gjort på flera år.

Hur är jobbet?
Svar; Jag får tyvärr inte lov att blogga om det, men jag kan i alla fall säga att jag trivs ruskigt bra.

Är Londonpojkarna fina?
Svar; Åh, de är så tjusiga. Fast hittills har jag träffat alldeles för få.

Hur luktar luften?
Svar; Den luktar dimmig höst & är mycket friskare än hemma i Skåne.

Vilket är det bästa utestället hittills?
Jag tycker om Wheelbarrow i Camden för folket där är så tokigt snyggt. Ett litet, trångt & ganska svettigt ställe. Fina grejer. Annars är det mest på Alibi i Shoreditch som jag har varit. Familjens gamla stammisställe & det är härligt det med. Men mysigast är små barer, helt med takterass eller trädgård.

Har du sett Doctor Who?
Svar; Ja, Anna hade med sig de resterande avsnitten på ett litet usb-minne till mig, så jag hade maraton en natt & grät som tusan till nästnäst sista & sista avsnittet. & nu vill jag bara ha mer. Det kan ju fortsätta på precis vilket vis som helst. Tokigt spännande!

Och har du varit på Doctor Who Experience än?
Svar; Nej, men jag borde! Ska skärpa mig lite.

Har du sprungit in i några fina kändisar?
Svar; Inte direkt. Jag har ju varit på boksignering med Dave Brown & Noel Fielding, vilket jag kommer leva på i minst ett halvår till. Men jag har ätit frukost på en bänk i en liten park intill antingen Kaya Scoldelario eller hennes dubbelgångare. Jag var blyg & vågade inte säga hej, så nu får jag aldrig veta.
Moa däremot har serverat kaffe till Bill Nighty härom veckan, vilket bara är lite för bra för att vara sant.

Jag undrar hur det känns att vakna i London?
Svar; Oftast är det ganska kallt, om man sover ensam i sängen, då vi bor på bottenplan. Det drar lite genom fönstret & vi har ingen värme på. Energisnåla typer. Men sen blir det alltid så himla bra att sätta sig på en röd buss & åka genom halva staden till jobbet. Det är verkligen så fint här att jag ibland inte vet om jag andas eller bara lever på adrenalin.

Vad är det första du gör varje morgon?
Svar; Jag springer på toa & sen in i nästa badrum till handfatet. Lite lustigt, men så bor vi. Sen brukar jag lyssna på musik eller kika på någonting som gör mig glad när jag gör mig i ordning. Sen en cigg i trädgården eller på väg till bussen, köper en banan till lunchen & lyssnar på The Kills tills jag är framme på jobbet. Har jag gott om tid kanske jag dricker en kopp thé med eller tar en varm dusch.

Hur ser det ut i området där du bor?
Svar; jag bor precis intill en stor park, vilket är finfint. Det är långa smala byggnader som sitter ihop, tegel i massvis med olika färger, katter överallt, ganska lugnt & stillsamt. jag trodde inte jag skulle uppskatta att här är tyst på nätterna så mycket som jag faktiskt gör. Men går man tio minuter bort är det storstadslivat igen.

Har du lärt dig prata med brittisk dialekt?
Svar; jag har alltid pratat engelska med brittisk dialekt, eller i alla fall någon variation av det. Jag antar att det har att göra med att nästan allt jag tittar på när det kommer till serier, filmer & dokumentärer är från UK. Man blir som man umgås & alla mina låtsaskompisar är britter. Ibland blir jag retad för att jag inte låter svensk utan 'a bit posh' & en gång fick jag höra 'you sound a bit northern, did you know that?' & då blev jag glad.

Har du sett många fräkniga, rödhåriga pojkar?
Svar; Gingers regerar i det här landet. Bästa är de ortodoxa judarna med korkskruvslockar & skägg i röda nyanser. Det blir bara inte sötare än så.

Vilken är den bästa parken du suttit i hittills?
Svar; Jag har suttit i få parker, men det har väl med årstiden att göra. Jag älskar Finsbury Park som vi bor brevid. Den är verkligen helt tokigt fin. Annars har jag en liten park nära jobbet där jag sitter när jag har långlunch. Den bryter av en dag med stress & turistrusningar så bra. Annars är alltid Hampstead Heath det vackraste. Fast det är ju lit mer än en park.

Umgås du mycket med engelsktalande?
Svar; Ja, men ännu mer med svenskar. Det blir nog lätt lite så. Men det är himla lite folk man träffar här som faktiskt kommer från London från början. Jag tyckte det var lite lustigt innan, men nu har jag vant mig. Jag gillar att det är så blandat med folk här. Man vet verkligen aldrig vem man kommer springa på.

Vad var svårast respektive lättast med att flytta?
Svar; Det lättaste var att bestämma sig. Det tog ingen tid alls. Jag visste att om jag inte tog mig bort så skulle jag skrumpna ihop & inte orka med någonting alls. Då blev resten helt enkelt inte vidare bekymmersamt. Vissa saker blir man tvungen att offra om man ska ta sig dit man vill. men det som är svårast är självfallet mina finaste som bor kvar i Sverige. & mest av allt mina katter. Jag har inte kramat om dem på över två månader & varje gång jag tänker på det blir jag vansinnigt liten & ynklig, kryper ihop i en boll & gråter. det är hemskt att sakna. Det är hemskt att sakna så oerhört länge.

Eftersom du nu är londonbo så måste du ju ha massa härliga tips om vart man borde smyga omkring? Lite second hand-affärer, nån trevlig liten pub eller ett fantastiskt café som inte får missas?
Svar; Det är klurigt, för London är en makalöst stor stad & då blir det lite så att man lär känna ett område i taget. Jag har i princip aldrig satt mig ner för att ta en fika än. Det blir lite sekundärt bland alla vardagsrutiner, men jag kan ju alltid tipsa om det jag tycker är finast.
Leta reda på en marknad om du är sugen på second hand. Brick Lane har sin på söndagar, Broadway Market har sin i Hackney/Bethnal Green på lördagar, Notting Hill på söndagar & så finns det en i Holloway på onsdagar med. Min absoluta favoritpub är The Hawley Arms som är liten & alltid full med folk. Världens minsta lilla uteträdgård med låtsasdjur i lamporna & fotografier på fina folk på väggarna. Den ligger precis efter Camden Lock, till höger om du går längst High Street. Nummer två ligger bara några kvarter längre bort & heter Lock Tavern, har en jättehärlig uteterass på taket som stänger alldeles för tidigt & det jobbar nästan bara dundersnygga bartenders där. Favoriterna hittills.

Vilka är dina bästa ställen i London?
Svar; Buss 73 genom Islington, Moas jobb Scandinavian Kitchen, National Gallery, 221b Baker Street, vår lilla trädgård när den är full med förfester & skratt, The Hawley, Hampstead, butiken på Green Lanes där jag alltid köper bananer till lunch & öl när jag kommer hem från jobbet, höger sänghörn med en bok, The Finsbury, The Breakfast Club, hela jävla Camden & mest av allt att åka buss väldigt långt om nätterna & titta på alla sovande gator & aleberusade människor från sätet längst fram till vänster uppe på en dubbeldäckare. Det är mina minsta finaste favoriter.

leaving town in worn out shoesDet blev söndag så himla snabbt & i natt kramade jag bästa Anna hejdå & så var hon bara borta igen. Det är det enda jag kan komma på som jag inte direkt gillar med London, utöver att hyran är vansinnig för så lite, att så många fina bor så långt borta. Inte vansinnigt långt bort, men tillräckligt för att man inte ska kunna ringa upp & fråga om någon vill ta en öl i veckan eller spendera en lite seg tisdag med. Det är ironiskt att Isolated Youth kom att stämma så bra ändå.

Idag ska jag storhandla sånt som är småtråkigt, laga stuvade makaroner, läsa & rita.
Så jag ska banne mig inte klaga.

new labour and toryHosta i halsen & öl i alla blodkärl i kroppen.
Varför stänger de finaste stadsdelarna tidigare? Ibland vill man bara springa vidare & fortsätta leta efter främlingar i gatuhörn & mörka vrår. Nåväl, det kommer en kväll idag med. Men innan dess; buffé, tusentals klunkar cola light & halstabletter.

self portrait and others

Igår var det en sån där dag som tar slut alldeles för fort & det aldrig finns tillräckligt många av. Jag & Anna kikade på nya Misfits i sängen & åkte sen ner till södra sidan om Themsen.


Det här är Anna. Hon åker hem alldeles för snart.


Jag har bott här i över två månader & aldrig varit så långt söder ut innan. Lite pinsamt nästan.


Vi gick lite på Millenium Bridge & tänkte på dödsätare, men det dök aldrig upp några.


Sen smög vi oss inom Tate modern & lekte kulturella.


Vi tittade på Lichtenstein till exempel. & Dalí, Munch, Monet & Picasso.


& så min egna pop-favorit såklart.


Sen åkte vi bort till Victoria Theater, myste i mörkret på översta raden till Billy Elliot & åkte buss hem i regnet. Sådär ypperligt & himla bra. Idag måste jag jobba igen & det svider att inte alla dagar är fyllda av små äventyr.

there is a war between us

Det har varit Halloween & gatorna fyllda av små monster & stora mardrömmar. Min finaste Anna har anlänt, men inte fastnat på bild än. Ska göra någonting åt det idag. Men i fredags var vi maskeradsugna & gjorde oss redo för klubbköer & dans. Fast mest drack vi nog öl i Camdens gathörn om man ska vara ärlig.


Mimi var Satan. Eller Judas. beroende på om Lady Gaga spelades. Mathilda var Edie Sedgwick.


Moa var en söt & läskig liten docka.


Jag var enhörning med ett horn som alla ville dra i. Jobbig kostym, men silver är alltid fint.

RSS 2.0