it's far to early in the morning to be trying to call you


Gravplatserna här i stan är helt makalöst snygga. Weeping angels överallt.

Nyår & alla är helt lediga. Vi drar till en brud på Brick Lane ikväll med tema addiction & jag vet fan inte vad jag ska göra av mig själv. Men det får väl gå ändå. Jag har börjat skriva dagbok med, kanske i brist på bloggandet. Det är jobbigt svårt att skaffa bredband här med kortare bindningstid än tolv månader. Jag är inte kvar här om tolv månader & bara tanken av det får mig att gråta & riva sönder allt inombords. Men nu, som alltid; öl & fint sällskap. Det blir inte bättre ibland.

julafton london 2011

Det har varit julafton & allt traditionellt kunde inte kännas längre bort.
Oxford Street ligger lugnt & bussarna går dubbelt så snabbt som vanligt. Reorna är tokigt bra & min personalrabatt på suedeshorts från Topshop är bästa julklappen man kan tänka sig. Vi var brittiska i hushållet & firar juldagen istället, så ikväll blir det pub, öl & kanske lite dans. Martina är på besök & kylen är fylld med så mycket mat att man inte ser in i den. Så jävla god jul, grabbar.


Stokey är mysigaste platsen någonsin. Trånga storgator med pubar & caféer i varj hörn, marknader emellan.


Jag har börjat samla på gatunamn som gör mig varm inombords. Varje dag åker jag längst Albion Road. Hur bra som helst.


& förbi King's Cross såklart. Makalös byggnad. Man blir Harry Potter-glad varje gång.


Hej & god jul på er, i efterskott. Vi ses i reavimlet. Puss.

wearing all my plaid shirts at onceÅh, alla saker som måste göras & allt tid som bara rinner iväg. Fikar med Moa på Church Street idag & försöker få ordning på alla konton & räkningar. Livet blir lite lurigare när man inte har internet hemma. Det är sån himla tur att här finns tusen fina fik med wi-fi som gärna hjälper en lite på traven.

London är iskallt, men här är ingen snö. Vi har redan lagt en julklapp under granen i lägenheten. I år önskar jag mig en kopp pepparmintsthé i sällskap av Stephen Fry, Books of Albion, en union jack att ha som mantel, en gitarr precis som Moa ska få ihop med lite musikalisk talang, svartvita filmer, mysiga nätter hela vintern & mest av allt den där känslan som kryper upp från magen & aldrig kan få en att tvivla på någonting.
& några blockljus i fina färger kanske. Puss,

will dance for chips

Jag vill visa er allting i hela världen, men idag fick kameran ligga hemma. Danskväll i Dalston igår & ledig dag idag. Jag & Mimi har promenerat genom charity shops & bokhandlar, jag har köpt garn & ännu en biografi. Bästa marknaderna ligger precis här hos oss & jag har inga pengar alls, men nästa vecka ska lönen banne mig gå åt att julhandla det fint i lägenheten. Men just nu får finaste konsten vi hittade bortom en gränd pryda bloggen.Källa; James Ward

down spinner's end


Vårt nya lilla hem i nordöstra London ligger på den här lilla mysgatan, tre minuter från stora Stoke Newington High Street. Än så länge har den fått heta Spinner's End, efter stadsdelen där Snape växte upp. Den kanske inte ligger i Cokeworth, men man kan väl alltid låtsas.


Kringelkrångel & lustiga små bakgårdar som blir ännu finare i skymningen, samt tusen kyrkogårdar & ännu fler charity shops. Åh, läget gillas så ni anar inte.


& familjen Black bor i ett ruckel två kvarter bort. Alltid bra med hederliga grannar.

this is happening happening happening


I fredags tidig förmiddag tog vi bussen till Stoke Newington Church Street, traskade en bit & kom efter ett kort tag fram till en agency för att skriva lite kontrakt & äntligen äntligen få...


...nycklarna till vårt nya lilla bo!


Tre av fyra överlyckliga töser på bussen till jobbet med en ny adress i bakfickan.


Nio timmar senare flyttade jag halva natten & nu är vi alla installerade i Stoke Newington, mysgrytet själv i London. Vi har en underbar liten källarlägenhet & den kommer ni få se mycket mer av i framtiden. Tummis på det.

Men ni anar inte hur bra dte är. Vi hade tusen bekymmer med gamla lägenheten, kallt drag, mögel, världens otrevligaste jävla landlord. Men nu är allt det avklarat, borta & glömt. Vi hyr av en fin dansk grabb som kallas Jens Lekman & allting är som taget ur en Harry Potter-bok. Lyckan!

vanilla diariesAnneli har varit på besök & åkt hem igen. Fin fest hos Anna & Emilia. Sprillans ny klänning runt huden & fortfarande en eländig hosta som fan aldrig ger sig. Allt jag vill göra är att krypa ner i sängen & låtsas att jag är på Hogwarts. Men nej, wi-fi på McDonalds är det som gäller istället. Jobbar till elva varenda nedrans dag den här veckan. Trött bara av tanken. & imorgon flyger Mathilda till Sverige & vad kan vara tråkigare?
Har ni en ledig dag så tänk lite extra på mig. Puss,

RSS 2.0